Ketahui Gejala Curaang Akan Membuatmu Ketagihan

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Ketahui Gejala Curaang Akan Membuatmu Ketagihan

Selamat datang ke laman Lakar Media. Lakar Media akan berkongsi pelbagai kisah tauladan, motivasi, islamik serta berkaitan teknologi yang mana akan memberi pengetahuan serta kesan mendalam buat para pembaca. Diharapkan semoga perkongsian ini dapat memberi sedikit sebanyak ilmu pengetahuan buat anda.

Apabila pernah mengalami hubungan pasti akan cenderung untuk menipu lagi, nampaknya kita sudah biasa dengan kata-kata ini. Tetapi adakah itu benar?

“Penyelidikan dari University of Denver, Amerika Syarikat mengatakan bahawa orang yang telah menipu ternyata mempunyai kecenderungan untuk mengulangi lagi.”

Bukan itu sahaja, malah orang yang telah ditipu juga berpotensi menipu.

Cheating Is Making Ketagihan

Apa yang membuat seseorang yang mempunyai hubungan sulit melakukannya lagi? apa yang membuatkan dia ketagihan?

Ternyata penyelidikan mendedahkan bahawa orang yang menipu mempunyai hormon dopamin yang dihasilkan di dalam otak.

Apabila penipuan biasanya orang akan berasa sangat gembira dan selesa. Jadi ini adalah hormon dopamin yang berfungsi untuk menyebabkan ketagihan.

“Penyelidikan mendedahkan bahawa seseorang yang telah menipu cenderung untuk mengulangi lagi.”

Akan tetapi tidak semua orang kerana ada pula mereka yang benar-benar bertaubat dan seburuk-buruknya orang yang curang juga boleh berubah.

Kerana tingkah laku seseorang dapat dipengaruhi oleh emosinya. Jika anda ingin mengubah seseorang yang telah menipu anda, ubah emosi anda.

Kami amat mengalu alukan maklum balas dari anda sekiranya terdapat mana-mana pendapat yang boleh dikongsikan bersama. Semoga lakar media mampu berkongsi lebih banyak info yang berguna buat para pembaca. Sekian terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*