Yang Di-pertuan Agong & Permaisuri Agong Kurnia Sumbangan Untuk Anak2 Yatim Bantu Ringankan Beban.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan mengurniakan svmbangan kepada anak-anak yatim Pertvbuhan Rahoma Darul Fakir Malaysia.

Seri Padvka berdua ber4ngkat tiba di rumah anak yatim itu di Jalan Maktab di sini pada 11 pagi bagi menyempurnakan Majlis Pengurniaan Svmbangan Ampun Kurnia itu.

Seramai 47 anak yatim di bawah jagaan pertvbuhan itu menerima svmbangan berbentuk barangan keperluan harian dan wang tunai.Pada program yang mengikut tatacara kebiasaan baharu t4npa melibatkan kehadiran ramai itu, Seri Padvka berdua turut berkenan menyampaikan svmbangan kek kepada anak-anak yatim di pertubuhan itu.

Turut hadir Menteri Wilayah Persekutuan Tan Sri Annuar Musa, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Rina Harun dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri.

Ini merupakan aktiviti kedua Al-Sultan Abdullah berkenan ber4ngkat hadir, yang diadakan di luar Istana Negara, sejak pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada 18 Mac lepas.

Majlis itu dianjurkan bersama oleh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP), Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, atas titah perkenan Al-Sultan Abdullah untuk membantu meringankan beban keperluan anak-anak yatim.

Sementara itu, seorang daripada penghuni di rumah anak yatim itu, Puteri Nur Damia Mohamad Radzi, 13, berkata dia sangat teruja apabila dapat berjumpa dengan Seri Padvka berdua secara bersemuka.Puteri Nur Damia juga berterima kasih kepada Seri Padvka berdua yang berkenan menyvmbangkan duit raya dan barangan lain kepadanya dan rakan-rakannya.

“Rasa bersyukur kerana Tuanku datang sini untuk luang masa dan tengok sendiri kediaman kami. Tuanku juga ada beri nasihat kepada kami semua supaya belajar bersungguh-sungguh,” katanya.

Sumber : Bernama , Istana Negara via ommBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*