Sentiasa Berkepit Dengan Isteri, Barulah Rezeki Sentiasa Berkepit Dengan Kita

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Berkepit dengan Isteri, Barulah Rezeki Sentiasa Berkepit dengan kita.
Perka hwinan sepatutnya membuka pintu rezeki seluas-luasnya tapi kerana hubungan suami isteri renggang pintu rezeki menjadi se mpit. Mulalah jadi bibit bibit perpis ahan apabila banyak musibah berlaku.

Ramai suami isteri berpec ah belah kerana dah tak mahu berke pit macam masa mula-mula kahwin dulu. Anak ramai atau tak ramai bukan alasan malu nak berkepit nanti anak-anak pandang.

Menurut kata Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah, pelukan dan sentuhan suami kepada isterinya ada banyak kebaikan kepada si isteri juga kepada si suami.6 Amalan suami isteri yang ada kebaikan dari segi psikologi dan saintifik :

1. Isteri Salam dan ci um tangan suami.

Isteri yang salam, ci um dan pe luk suami selama 10 saat setiap pagi menghasilkan banyak “hormon endorfin”.

Hormon endorfin ini dapat membantu isteri turun berat ba dan dan mengurangkan keresahan.

Tak perlu ubat atau tahan lap ar kalau nak ku rus, beri suami sentuh anda dah cukup. Lebih kerap lebih baik, ku rus dapat pahala pun dapat..

2. Tidur Dibawah keti ak suami.Isteri yang ada masalah tidur boleh cuba cara ini, kerana tidur di bawah ke tiak suami boleh beri anda tidur yang lena dan tenang kerana adanya “Hormon Bau Phero”.

Bukan itu sahaja bau phero suami dapat meredakan str ess ada sepanjang hari buat kerja rumah. Cubalah, dapat pahala lagi.

3. Jangan Pernah Malu Man di Bersama su ami.

Man di bersama suami isteri yang sah adalah sunnah dan dapat pahala. Selain dari itu proses mandi yang mesra dan intim dapat mengurangkan str ess isteri dan suami.

Bukan sahaja dapat dibersihkan bahagian belakang badan malah dari segi saintifik proses man di bersama akan membuat jantung lebih sihat.4. Jangan Tahan Kentut Depan Pasangan.

Suami jadi yakin setia bersama isteri apabila pertama kali nampak dia ke ntut. Suami yakin berkompromi dengan “bencana” apa pun bersama isterinya selepas ini.

Suami isteri merasa lebih bebas melakukan apapun. Kerana hubungan yang sihat dalam keluarga asasnya adalah ketulusan dan kepercayaan.

Wanita selalu ingin tampil cantik. Lelaki selalu ingin tampil gagah. Satu kentut tidak akan mengubah keadaan itu menjadi sebaliknya.

5. Suami Pe luk Ci um Isteri.Ramai suami yang tidak tahu tapi setiap pelukan me sra suami dapat mengeluarkan “hormone oxytocin” ia mampu membuatkan isteri rasa bersemangat dan bertenaga.

Setiap se ntuhan suami di pipi, pinggang, peha dan punggung dapat buat isteri kembali bertenaga walaupun setelah seharian bekerja.

6. Selalu Solat Berjemaah Bersama.

Lalukan solat berjemaah bersama sekerap yang boleh. Kerana satu jaminan yang kita boleh beri pada isteri iaitu kita mahu bawa mereka ke syurga bersama.

Solat berjemaah juga mengeratkan silaturrahim dan buat isteri lebih taat dan setia pada suami yang memimpin mereka ke jalan Allah.

Suami layanlah isteri macam RATU, barulah rezeki yang datang macam RAJA.

Setiap pagi bagi isteri anda ketenangan, kekuatan dan semangat dengan pel ukan dan ciu man di pipi mereka.

Jangan terkejut lepas ni isteri jadi SUPERGIRL di rumah, comfirm lepas tu rezeki yang datang pun macam SUPERMAN..

P/s : Mohon kongsikan pesanan ini pada pasangan anda dan suami isteri lain kerana percayalah masih ramai yang belum tahu nak hargai pasangan mereka dengan betul. Tolong ye..

Kredit: Mohd FhaisBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*