Seorang Guru Terj4tuh Dari Tingkah 1 Sekolah Ketika Melakukan Kerja Membaiki

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Tanah Merah : Reh4tlah C1kgu ber4khir ds1ni tug4smu d1sekolah! Seorang guru Sek Keb Batu Gajah Tanah meninggal dunia apabila terjatuh dari tingkat 1 sekolah terbabit ketika melakukan kerja membaiki paip.

Laporan awal mendapati m4ngsa yang memanjat kerusi untuk membuat kerja terbabit namun kaki kerusi tersebut patah menyebabkan m4ngsa terj4tuh kebawah.

Mangsa dikenali dengan nama Cikgu Rosli seorang guru yang amat kenali dan disenangi pelajar, permergiannya mengejutkan dan mengundang pilu insan insan yang mengenali dirinya.

Punca sebenar kejadian masih dalam siasatan pihak berkuasa, rata rata amat merasai permergian Cikgu Rosli.

Innalillahiwainahirojiun … Bekas cikgu saya cikgu rosli telah kembali kerahmatullah tengahari tadi jatuh bangunan tingkat 1 di skbg(sekolah keb batu gajah)… Semoga cikgu tenang disana .. Al-fatihah (dibaca) – Hadirah Mamat Saimi.

Allahuakbar, seorang guru di SK Bt Gajah, Tanah Merah maut terjatuh dari bangunan sekolah. Arwah Cikgu Rosli dikatakan berdiri di atas kerusi di koridor tingkat 1, buat kerja paip. Malangnya kaki kerusi patah lalu beliau hilang kawalan dan terj4tuh ke bawah. Innalillahhiwainnailahirojiun – Nick Azwan.

Harian Metro melaporkan Guru lelaki m4ut selepas terjatuh dari balkoni tingkat satu di sekolahnya di Tanah Merah, hari ini, ketika melakukan persiapan akhir sempena pembukaan sekolah esok.

Dalam kejadian 12.30 tengah hari tadi di Sekolah Kebangsaan (SK) Batu Gajah, mangsa berusia 54 tahun men1nggal dunia akibat kecederaan di kep4la.

Ketua Polis Daerah Tanah Merah, Deputi Superintendan Zainuddin Md Yusuf berkata, ketika kejadian m4ngsa sedang melakukan pemeriksaan air bagi memastikan setiap sinki di dalam kelas berfungsi.

Mangsa dikatakan memanjat keluar dari dalam kelas ke balkoni belakang sebelum memijak kerusi plastik dan tergelincir jatuh pada ketinggian tiga meter, katanya.

Apa yang berlaku mengundang pilu keluarga insan insan yang mengenali arwah yang disifatkan mereka seorang insan yang sangat rajin dan komited dalam kerjanya sebagai warga pendidik.

Semoga keluarga Cikgu tabah dengan apa yang berlaku yang maha esa lebih sayangkan arwah semoga rohnya tenang disana. Al fatihah.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*