Inilah 10 Golongan Wanita Yang Dilak nat Allah SWT, No.3 Paling Banyak Zaman Sekarang

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Inilah 10 Golongan Wanita Yang Dilaknat Allah SWT, No.3 Paling Banyak Zaman Sekarang | Banyak bidang ganjaran adalah wanita. Bermula sebagai seorang Muslim, sebagai isteri, sehingga sebagai seorang ibu.

Namun, menurut hadis, ada pula wanita-wanita yang dilaknat oleh Allah Subhanahu wa Ta’ala walaupun mereka beridentiti muslimah.

Siapa mereka? Ini adalah 10 wanita yang dikutuk Allah

1. Wanita yang menukar ciptaan Allah : Seperti artis yang melakukan pembedahan plastik menjadi lebih cantik. Terdapat ‘mengubahsuai’ wajahnya dengan teknologi terkini, tambah atau kurang, dan ada juga yang menukar seks.

Perkara-perkara seperti ini termasuk dalam kategori mengubah ciptaan Allah. Dan Allah mengutuk manusia-terutama wanita-yang mengubah ciptaan-Nya.

Menghujat Allah alvashmat valmvtshmat valmtnmsat valmtfljat llhsn almghyrat ciptaan Tuhan

“Allah melaknat wanita yang menato, wanita yang minta ditato, wanita yang menghilangkan bulu di muka, wanita yang merenggangkan giginya agar kelihatan cantik, serta wanita yang mengubah ciptaan Allah” (HR. Bukhari)

2. Hilangkan bulu di muka : Atas sebab kecantikan, tidak sedikit wanita yang ingin melakukan sesuatu yang berisiko besar dan kecil. Kedua-dua halal dan haram.

Antara perkara-perkara yang dilakukan untuk alasan kecantikan tetapi dilarang oleh Tuhan adalah menghilangkan rambut di muka.

Sama ada dengan pembedahan plastik atau menggunakan laser atau ‘membakar’ dengan lilin dan sebagainya.

Dalam penerusan hadith, Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: Penghujatan Allah alvashmat valmvtshmat valmtnmsat

“Allah melaknat wanita yang menato, wanita yang minta ditato, wanita yang menghilangkan bulu di wajah” (HR. Bukhari)

Dalam riwayat Muslim yang disebutkan juga wanita yang mengeluarkan rambut di muka dan wanita yang meminta bulu mukanya dibuang.

Penghujatan alvashmat valmstvshmat valnamsat valmtnmsat : “Allah melaknat wanita yang menato, wanita yang minta ditato, wanita yang menghilangkan bulu di wajah dan wanita yang minta bulu wajahnya dihilangkan” (HR. Muslim)

3. Wanita yang ditato atau ditato : Tatu adalah tanda yang dibuat dengan memasukkan pigmen ke dalam kulit. Di masa lalu, tatu adalah sama dengan preman laki-laki dan warna tatu hitam.

Tetapi sekarang warna dan jenis tatu lebih banyak variasi.

Ia digunakan untuk menjadi sangat sukar untuk mencari wanita memakai tatu. Tetapi dalam era yang dia katakan era globalisasi ini, tidak sedikit wanita yang membuat tatu pada anggota badannya.

Bermula yang diletakkan di tangan, kaki, belakang, paha, sehingga kawasan lebih ‘privasi’ lagi.

Tattoos-oleh sekular dan liberal-dilihat sebagai ungkapan kebebasan. Dia juga dilihat sebagai simbol keberanian dan mencantikkan dirinya sendiri. Sedangkan di sisi Allah, wanita tato adalah wanita yang terkutuk.

Dalam hal ini, Allah yang dikutuk adalah wanita yang bertato dan wanita yang meminta ditato. Penghujatan Allah alvashmat valmvtshmat

4. Wanita yang mencela dan menghina para Sahabat Nabi : Bagi wanita yang menghina dan menghina sahabat Nabi, Allah SWT mengutuk mereka. Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda:

Jika anda telah melihat orang-orang yang menghina kawan-kawan saya berkata, jahat “Jika kamu melihat orang-orang yang mencaci saudara-Ku, maka katakanlah kutuk Allah atas kejahatanmu” (Tirmidzi).

5. Regangkan gigi anda untuk kelihatan cantik : Ternyata bahawa meregangkan gigi untuk kelihatan cantik juga merupakan sesuatu yang dilarang oleh Tuhan dan wanita yang melakukannya akan mendapat kutukan-Nya.

Penghujatan alvashmat valmvtshmat valmtnmsat valmtfljat llhsn

“Allah melaknat wanita yang menato, wanita yang minta ditato, wanita yang menghilangkan bulu di wajah dan wanita yang merenggangkan giginya agar kelihatan cantik” (HR. Bukhari)

6. Wanita yang menyerupai lelaki : Hari ini ramai wanita yang, sama ada secara sedar atau tidak sedar, menyerupai lelaki. Yang paling mudah dicari ialah gaya pakaiannya. Seperti apa? Sebagai contoh memakai seluar, walaupun seluar pendek.

Sudah menyerupai lelaki, kepuasan juga aurat. Terutamanya jenis seluar panas. Selain pakaian, seperti seorang lelaki juga boleh dibentuk gaya rambut. Ia tidak terselubung, rambut dipotong pendek seperti lelaki.

Allah Subhanahu wa Ta’ala melaknat para wanita yang menyerupai laki-laki sebagai sabda Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam: Menghujat Allah almtshbhyn de pembatalan balnsa’ valmtshbhat de Nisa balrjal “Allah melaknat laki-laki yang menyerupai wanita dan wanita yang menyerupai laki-laki” (HR Ahmad)

7. Wanita yang menyambung rambut : Ia juga biasa dijumpai oleh wanita: menyambung rambut. Kedua-dua warna dan bentuknya sama seperti rambut asal sehingga kelihatan panjang. Juga tidak memakai rambut palsu dan sejenisnya.

Di zaman dulu hingga sekarang, menyambung rambut dengan rambut asli milik orang lain masih dikerjakan sebahagian wanita. Sekali lagi, sebab mereka adalah untuk kecantikan. Untuk kelihatan cantik dan kelihatan elegan.

Sudah tentu, untuk sebab itu mereka juga tidak memakai tudung kerana jika rambut tudung kepala pendek pendek menjadi tidak kelihatan.

Jika tudung, hitam dan bukan rambut tidak kelihatan. Jika tudung, rambut berkilauan tidak boleh dipamerkan. Daripada pertimbangan-pertimbangan ini jelas bahawa orientasi mereka tidak begitu sehingga suami mereka lebih cintakan tetapi akan menjadi cantik di mata orang lain; sama ada kawan atau jantina yang bertentangan. Penghujatan alvaslh valmstvslh

“Allah mengutuk wanita yang menghubungkan rambut dan wanita yang meminta rambutnya disambung” (HR. Bukhari)

8. Lesbian : Kisah tidak kurang dikutuk oleh Allah Subhanahu wa Ta’ala adalah orientasi kegemaran pada seks yang sama atau lesbian untuk wanita.

Allah telah menciptakan lelaki dan wanita untuk pasangan. Melalui perkahwinan mereka mendapat ganjaran kebaktian serta kesenangan yang menyenangkan. Walau bagaimanapun, sesetengah orang mencari sesuatu di belakangnya. mereka tidak suka perkara biasa.

Jadi lelaki seperti lelaki dan wanita seperti wanita. Dan kebelakangan ini fenomena semakin banyak. Istilah LGBT.

Selepas Amerika Syarikat mengesahkan perkahwinan yang sama, LGBT semakin berani untuk mendedahkan dirinya dan mendedahkan suaranya. Mereka memanggil hak ini, walaupun itu adalah dosa dan penyakit yang dikutuk oleh Tuhan.

Sekiranya perbuatan-perbuatan lain hanya disebut kutukan Allah sekali, khususnya untuk perbuatan ini Rasulullah mengulangi menyebutkan kutukan Allah dua kali. “Allah mengutuk orang-orang yang mengerjakan perbuatan Lutis. Allah mengutuk orang-orang yang mengerjakan perbuatan Lutis. “(HR Ahmad).

9. Pelaku wanita riba : Riba adalah perkara yang sangat berbahaya. Walaupun melihat keuntungan, sebenarnya dia pemusnah ekonomi. Terutamanya orang yang tertakluk kepada riba, sebagai contoh, siapa yang berhutang dan kemudian faedah terakru yang dua kali ganda.

Bagi riba dan orang yang memanfaatkan riba, pada pandangan pertama dia membuat keuntungan besar. Tetapi harta semacam itu tidak pernah membawa bar. Allah melarang riba di dalam kitab suci-Nya. Walau bagaimanapun, ramai yang terlibat dalam riba tidak terkecuali wanita.

Kedua-duanya sebagai usurer riba, riba, saksi dan perakam. Mereka semua dikutuk oleh Allah Subhanahu wa Ta’ala.

Penghujatan riba Akil vmvklh vshahdh vkatbh : “Allah mengutuk orang-orang yang makan (riba) riba, orang yang memberikan riba, dua saksi dan perekam (dalam urus niaga riba)” (HR Ahmad).

10. Wanita yang menyuap dan menerima rasuah : Dikatakan, Allah Subhanahu wa Ta’ala mengutuk orang yang menyuap dan orang yang menerima suap. Tidak kira sama ada lelaki atau perempuan. Perkara yang sama.

Penghujatan Allah alrashy valmrtshy ada Hakam : “Allah mengutuk mereka yang menyuap dan menerima rasuah dalam undang-undang / mahkamah” (HR Ahmad).

Jadi 10 wanita dikutuk oleh Allah. Sudah tentu terdapat banyak kumpulan lain yang juga dikutuk oleh Allah berdasarkan al-Qur’an dan hadith. Wallahu a’lam bish shawab.

SUMBER: Apa Cerita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*