PILU Suami Setia Jaga Isteri Kanser Tpi Dia Yang Pvrgi Dulu, Cinta Ke Akhir Hayat

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

PILU Suami Setia Jaga Isteri Kanser Tpi Dia Yang Pvrgi Dulu, Cinta Ke Akhir Hayat | Sesungguhnya seseorang isteri amat bertuah apabila dikurniakan suami yang bukan saja memenuhi ciri-ciri idaman, bahkan setia dalam waktu susah dan senang. Apa lagi dalam kesibukan mengurus kerjaya dan anak-anak, kehadiran seorang lelaki yang begitu memahami lebih daripada cukup untuk buatkan mana-mana wanita rasa dihargai.

Isteri hidap kanser tahap akhir…beruntung ada suami baik setia jaga partner & anak-anak

Menerusi perkongsian di Facebook, Aklaken Sulaiman meluahkan rasa cemburu dan kagum terhadap sepasang suami isteri ini yang juga merupakan rakannya. Saat si isteri (Halizah Md Arif) diuji menghidap kanser tahap akhir, suaminya lah individu yang paling setia menemaninya. Selain menguruskan kebajikan 3 anak mereka, lelaki bernama Mohamad Fouzi turut memandikan serta menukar lampin isterinya tanpa pernah mengeluh sedikit pun.

Suami masuk ICU & pergi dulu…Allah jemput dia masa tengah berbakti kepada isterinya

Namun pada awal Jun yang lalu, lelaki tersebut disahkan menghidap sejenis jangkitan serius hingga gagal diselamatkan. Perkara itu sekali gus membuatkan Akla sebagai rakan risau terhadap keadaan Halizah yang telah hilang tempat bergantung. Setelah berjumpa dengannya, wanita berkenaan menyatakan Allahyarham suaminya pernah mengadu tak sihat namun enggan pergi ke pusat perubatan kerana lebih rela menjaga isteri serta anak-anak.

Anak-anak pula ambil giliran jaga.. “Apa amalan kau sampai Allah bagi suami dan anak-anak baik macam ni?”

Siapa sangka, peranan suaminya telah diambil alih pula oleh anak-anak Hafizah. Setelah sekian lama berjuang hidup, akhirnya giliran wanita tersebut pula menghadap Ilahi pada 16 Ogos lalu. Akla akui sangat cemburu dengan kisah suami isteri ini serta mengambil iktibar bermakna tentang kasih sayang keluarga….

Sumber: FB Aklaken Sulaiman

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*