Arw4h tak tahan duduk sana, hari2 kena ragging..Abang anggota tentera

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Arw4h pernah menyatakan hasrat berhenti daripada berkhidmat dalam pasukan tentera kerana tidak tahan kena ‘ragging’,” kata Mohamad Amirulnaim Aznam, abang kepada Abdul Aziz Aznam.

Abdul Aziz adalah anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) yang dilaporkan meninggal dunia semalam di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Sultanah Nora Ismail (HSNI) selepas dipercayai terjatuh dari tingkat tiga bangunan kediaman sebuah kem tentera di Batu Pahat, Johor pada 29 Ogos lalu.

Abang & arwah adiknya

Menurut laporan Sinar Harian, keluarga pernah menasihati anak bongsu daripada tiga beradik itu untuk terus bertahan selepas arwah mengadu mengenai perkara tersebut.

Saya perasan sejak Disember tahun lepas, dia selalu cakap tak tahan duduk sana, hari-hari kena, tapi kami anggap itu perkara biasa, sehinggalah arwah ambil keputusan untuk pulang ke rumah dan duduk di sini selama lebih enam bulan.
“Sepanjang tempoh dia di rumah, dia nampak betul-betul ceria, tolong mak dan adik beradik lain buat kerja, jadi bila dia beritahu sekali lagi yang dia nak berhenti, kami tak sampai hati dan bersetuju dengan keputusannya itu,” katanya.

Amirulnaim berkata, arwah kemudiannya pulang ke kem pada 28 Ogos lalu untuk melapor diri malah dengan harapan dapat menguruskan proses tamat perkhidmatan.

“Saya dan mak yang hantar dia sampai ke pintu kem, bila semuanya selesai kami pun pulang, tapi tak sampai 24 jam, keesokan pagi sekitar jam 3 pagi saya dapat panggilan yang adik jatuh dari tingkat tiga bangunan.
“Saya dan mak menyusul ke hospital dan ketika itu keadaan adik sungguh menyayat hati, dia dah tak sedarkan diri,” ujarnya.

Tambah Amirulnaim, mereka sekeluarga reda dengan kejadian terbabit selain menyerahkan sepenuhnya kepada pihak polis untuk menyiasat dengan telus mengikut undang-undang.

Sumber : Sinar Harian (Normawati Adnan)

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*