Allahuu..Terduduk L3mah, Tidaak Dapat Berbuat Apa-Apa Hanya Duduk Termenung Sambil Memerhatikan Anggota Penguatkuasa Melakukan Ramp4san

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Berniaga di bahu jalan sememangnya satu kes4lahan jika tidak mempunyai permit yang diluluskan oleh pihak berkuasa. Hal ini kerana boleh mengundang bahaya kepada peniaga dan juga pengguna jalan dikawasan tersebut. Namun, bukan semua orang mampu menguruskan urusan berkaitan mendapatkan permit dan terpaksa berniaga secara ‘haram’ demi kelangsungan hidup.

Pakcik meniaga kena tahan, jualan kena ambil

Bagi penguatkuasa pula, meramp4s dan mend3nda golongan yang ing4r dengan arahan adalah salah satu tugas yang harus dilkukan kerana ia merupakan tanggungjawab yang termaktub dalam skop kerja mereka. Walau bagaimanapun, foto-foto seorang lelaki tua yang duduk sambil melihat barangan perniagaannya diangkut badan berkuasa sememangnya mengundang sebak.

Barang-barang diangkut naik lori

Menerusi perkongsian tersebut, jelas sekali raut wajah warga emas itu kelihatan sedih apabila barang-barang yang digunakan untuk berniaga diangkut memasuki kenderaan penguatkuasa. Dia yang tidak dapat berbuat apa-apa hanya duduk termenung sambit memerhatikan anggota penguatkuasa melakukan ramp4san.

Patut ada cara lebih baik kot nak tegur

Sehubungan dengan itu, menerusi laman Facebook sumber, rata-rata warganet telah meninggalkan komen pelbagai diatas foto-foto yang di muat naik oleh Betta Malaysia. Mereka turut mempersoalkan mengapa peniaga kecil diperlakukan sebegitu sedangkan ramai lagi yang melakukan perkara sama namun bebas tanpa sebarang ramp4san dilakukan.

Dekat sangat dengan line putih kot

Dari bayar sewa ratus2 baik bayar saman

Risik0 berniaga tepi jalan macam ni lah

Nak cari rezeki pun s4lah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber:Betta Malaysia

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*