Pendedahan Tentang Bahaya Menyimpan Teddy Bear Di Dalam Rumah Anda. Ambil Tahu

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sebut ja pasal teddy bear mesti rata-rata budak perempuan menyukainya tak kiralah yang masih kanak-kanak atau pun yang sudah dewasa. Ini kerana mereka suka patung untuk dijadikan bahan mainan, dibawa tidur, dibawa bercerita dan sebagainya. Baru-baru ini Ustaz Norazman atau lebih dikenali sebagai ustaz J1n telah kongsikan “sesuatu” yang membuat ramai wanita terkedu dan terkejut.

Dibawah adalah perkongsian daripada Ustaz J1n Kepada mereka yang gemar membawa anak patung ketika tidur. Baca dan share kepada yang lain.

Mudah terkena sih1r

Boleh dikatakan hampir setiap rumah pasti ada yang memiliki dan menyimpan patung atau boneka. Tidak hanya menjadi permainan untuk kanak-kanak, malah menjadi barangan bagi golongan dewasa. Contohnya patung teddy bear, ramai perempuan dewasa yang menyimpannya di dalam bilik dan dijadikan ‘teman’ sewaktu tidur malam. Namun tahukah anda, apakah akibat dan hukum meletakkan patung hidup di dalam rumah yang didiami.

Menerusi perkongsian facebook seorang pengamal perubatan Islam, iaitu Ustaz Norazman Albanjary, ini pasti ramai yang tak sangka. Akibat menyimpan patung teddy bear atau patung benda hidup ini adalah salah satu punca seseorang itu terkena sih1r/s4ka.

Ini Adalah antara patung yang dimilik pesakit terkena gangguan sih1r/s4ka. Malaikat tidak akan masuk rumah yang ada patung besar dan kecil kecuali malaikat m4ut. Apabila malaikat tidak masuk, j1n dan syait4n akan senang masuk dan mudah terkena ganggvan. Keluarkanlah patung-patung yang besar atau kecil untuk menggelakkan daripada gangguan syait4n dan j1n. Perempuan yang akil baligh yang main patung hukvmnya adalah har4m. Wallahualam.

Setakat ini, perkongsian itu mendapat lebih 14,000 ‘share’ dari pengguna facebook.

Ustaz Norazman Al-Banjary atau lebih dikenali sebagai ‘Ustaz J1n’ seorang pengamal perubatan Islam yang giat aktif menjelajah seluruh negara bagi menawarkan perkhidmatan perubatan alternatif percuma secara terbuka kepada orang ramai.

Beliau amat pakar dalam bidang mist1k, dan hanya menggunakan bacaan ayat suci al-Quran untuk membantu merawat pes4kit yang mengalami masalah gangguan j1n terutama s4ka dan s1hir.

Hebatnya penangan ‘Ustaz J1n’ ini, hingga membuatkan orang ramai sanggup menunggu berjam-jam lamanya dan sebahagiannya juga sanggup menunggu sehingga Subuh.

Hukum simpan teddy bear

Hukum menyimpan patung ini khilaf, ada yang mengharuskannya dengan syarat, dan ada juga ulamak yang menghar4mkannya secara keseluruhannya.

Kebiasaannya, ulamak yang menghar4mkan gambar benda-benda hidup, akan turut menghar4mkan patung-patung ini. Ini kerana, ia boleh menyebabkan berlakunya kesyir1kan dan pemujaan tanpa disedari. Namun, ada pengecualian bagi patung ini, iaitu patung-patung yang menjadi permainan kanak-kanak, maka takde masalah. Cuma yg menjadi masalahnya, orang-orang tua pun masih lagi main patung-patung ni.. macam patung2-patungKamen Rider, Transformers dan sebagainya.. itu bagi lelaki la..

Kalau perempuan pula, ada yang daripada kecil sampai la dah punya anak , masih lagi tak boleh berenggang dengan Teddy Bear. Sepatutnya, bila dah besar maka sifat kebudak-budakan kena la dibuang sedikit demi sedikit.. sebab tak lama lagi dah nak jadi isteri seterusnya menjadi mak orang.

Kalau masa kecil-kecil dulu, kena tidur peluk teddy bear, bila dah besar ni, peluk bantal bolster (bantal panjang tu).. daripada cadar Winnie The Pooh kepada cadar bunga2 ke.. benda-benda ni walaupun nampak remeh, tapi sedikit sebanyak boleh mempengaruhi watak dan pemikiran seseorang.

“Malaikat tidak akan masuk rumah yang di dalamnya ada anjing dan patung” (HR. Muslim)

Di bawah ni ada sedikit penjelasan dari Ustaz Azhar Idrus (UAI)

VIDEO USTAZ AZHAR IDRUS (UAI)

Rumah yang tidak dimasuki malaik4t, maka yang masuk adalah syait4n. Jangan terkejut kalau tengah-tengah syok peluk teddy bear yang berbulu lembut, tiba-tiba berubah menjadi makhluk yang berbulu kasar.

Jika malaikat tak masuk, siapa yang masuk? Syait4n yang akan masuk ke dalam rumah. Bila syait4n masuk, rumah akan jadi panas, rumahtangga juga akan bergoyang. Malaikat masuk ke dalam rumah kita membawa keberkatan dan cahaya, jadi anda pilihlah nak siapa masuk dalam rumah, pilihan ditangan anda.

Semoga perkongsian ini bermanfaat…

Sumber: Nasihat Ustaz

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*