Rebah Ketika Sujud, Wanita Dijemput Ilahi Ketika Solat Sunat

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sesungguhnya aj4l ma ut itu adalah rahsia Allah

Apabila tibanya waktu kem atian seseorang, tidak akan lambat atau cepat walau sesaat pun. Sebagai umat Islam, kita mahukan pengakhiran hidup dalam husnul khatimah, tetapi semua itu bergantung kepada bagaimana kita menjalani kehidupan di dunia.

Baru-baru ini, pendakwah bebas PU Syed telah berkongsi satu video di saluran Youtube miliknya yang memaparkan seorang jemaah wanita menngg4l dunia ketika mengerjakan solat dalam keadaan sujud. Berdasarkan tarikh yang tertera pada rakaman kamera pengawasan litar tertutup, kejadian berkenaan berlaku pada 25 januari lepas.

Menerusi kapsyen video, PU Syed mendoakan wanita itu mendapat husnul khatimah selain menyifatkan pemergiannya sebagai kema tian yang dicemburui.

“Kem atian yang dicemburui. Sedang solat qabliah Isyak dalam keadaan berwuduk, dalam masjid, dalam keadaan menutup aurat dan dalam bermasyarakat.

“Hebat. Semoga kema tian menjadi penjaran kepada kita. Cukuplah m4ti itu sebagai peringatan daripada Allah,” tulis PU Syed.

Dijemput Tuhan dalam keadaan berdoa pada Pencipta Yang Maha Esa juga dalam keadaan berwuduk. Pengakhiran hidup yang indah…..Pemergiaan yang menjadi idaman insan namun hanya yang Terpilih melaluinya.. semoga pengakhiran hidup kita juga ketika berbuat amal kebaikan…

Sumber: Rakanmedianetwork

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*