Jen4zah ibu mentua, anak Syafiq Ahmad selamat dikebvmikan dalam satu Ii4ng l4had

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

PENDANG: Suasana sed1h menyelvbungi tanah perkvburan Bukit Murai, Padang Pusing, di sini selepas jen4zah ibu mentua dan b4yi lelaki pemain bola sepak Johor Darul Takzim (JDT), Muhammad Syafiq Ahmad, dikebvmikan selepas solat Maghrib, tadi.

Jen4zah Zainab Wahab, 46, dan cucunya, Muhammad Aisy Saqeef, 22 hari, dikebvmikan dalam satu l1ang pada jam 8.20 malam.

Turut hadir dalam majlis pengebvmian itu, Menteri Besar Kedah, Muhammad Sanusi Mohd Noor, bekas Setiausaha Kehormat Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA), Datuk Aminuddin Omar dan beberapa pemain bola sepak Kedah.

Muhammad Syafiq kelihatan sangat sed1h, namun tab4h ketika menj1rus air mawar ke pvsara ibu mentua dan anak keduanya itu.

Muhammad Syafiq memangku dan memeluk erat jenazah anaknya Muhammad Aisy Saqeef Muhammad Syafiq untuk dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Murai Kampung Padang Pusing, Pendang. – Foto BERNAMA

Terdahulu, jen4zah Zainab dan Muhammad Aisy Saqeef disembahyangkan di rumah mereka di Jalan Padang Pusing di sini, sebelum dibawa ke tanah perkvburan .

Dalam pada itu, Muhammad Sanusi turut menz4hirkan rasa simpati terhadap keluarga Muhammad Syafiq dan berharap beliau dapat menerima uj1an ini dengan s4bar, reda dengan apa yang berlaku.

“Kerajaan negeri berdvkac1ta dan bers1mpati di atas nas1b yang dialami Muhammad Syafiq dan diharap beliau dapat s0kongan m0ral dari rakan bola sepak dan di kampung untuk meneruskan kehidupan,” katanya.

Jenaz4h Muhammad Aisy Saqeef dikebumikan dalam satu liang lahad bersama neneknya Zainab Wahab, di Tanah Perkuburan Islam Bukit Murai Kampung Padang Pusing, Pendang. – Foto BERNAMA.

Muhammad Syafiq menyiram air mawar di pusara ibu mentuanya dan anak lelakinya di Padang Pusing, Pendang. – NSTP/Zuliaty Zulkiffli

Isteri kvcup jen4zah anak, lihat ibu buat kali terakhir

Selepas jen4zah selesai dibed4h si4sat dan dik4fankan, keduanya telah dibawa pulang ke Pendang, Kedah untuk urusan pengebvmian. Namun, sebelum dibergerak ke kediaman keluarga mertua Syafiq, jen4zah ibu dan anaknya telah dibawa bertemu isteri penyer4ng JDT itu di Hospital Seberang Jaya yang difahamkan sudah berada dalam keadaan stabil.

Menerusi Bernama, suasana p1lu tercetvs apabila Amalina Norain, 25 membel4i dan menc1um jen4zah anaknya lebih kurang 20 minit dan diberi peluang melihat wajah ibunya buat kali yang terakhir.

Kelihatan sugul & tak bermaya

Dalam perkongsian di media sosial, pemain JDT itu kelihatan svgul dan tidak berm4ya ketika mengiringi jen4zah ke tanah perkvburan .

Jen4zah ibu mertuanya iaitu Zainab Wahab, 45 dan b4yi lelakinya Muhammad Aisy Saqeef telah dikebvmikan dalam satu l1ang di Tanah perkvburan Islam Kampung Bukit Murai, Padang Pusing, Pendang Kedah kira-kira jam 8.30 malam sebentar tadi.

Dikebvmikan satu l1ang l4had

Jenazah ibu mentua dan bayi lelaki Muhammad Syafiq akan dikebumikan satu liang lahat di Tanah Perkuburan Islam Bukit Murai, Padang Murai, Padang Pusing. – NSTP/Zuliaty Zulkiffli Jen4zah ibu mentua dan b4yi lelaki Muhammad Syafiq akan dikebvmikan satu l1ang l4had di Tanah perkvburan Islam Bukit Murai, Padang Murai, Padang Pusing. – NSTP/Zuliaty Zulkiffli

Terdahulu, Berita Harian melaporkan jen4zah b4yi lelaki dan ibu mentua pemain bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT), Muhammad Syafiq Ahmad dijangka dikebvmikan dalam satu l1ang l4had.

Bapa mentuanya, Norain Shahadan, 50, berkata, mereka sekeluarga sedang menunggu kepvlangan jen4zah isterinya, Zainab Wahab, 46, dan cucunya, Muhammad Aisy Saqeef, berusia 22 hari, yang dijangka tiba di Jalan Padang Pusing.

Katanya, jen4zah dijangka dikebvmikan di Tanah perkvburan Islam Kampung Bukit Murai, Padang Pusing selepas ahli keluarga memberi pengh0rmatan terakhir untuk jen4zah.

“Apapun berlaku saya tetap reda…Saya dah minta orang kampung uruskan semua (l1ang),” katanya ketika ditemui di rumahnya di Jalan Padang Pusing, hari ini.

Tinjauan di kediaman keluarga mentua Muhammad Syafiq mendapati ahli keluarga, kenalan dan penduduk kampung memenuhi perkarangan kawasan itu.

Sumber: BH Online

PERHATIAN: Pihak AMBIL TAHU DOT COM tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum
menulis komen anda disini. Pihak AMBIL TAHU DOT COM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*