PlLU, Dikenali kerana seriing mengunjungi masjiid, ins4n istim3wa Fadil Sulaiman meningg4l duniaa

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

UC4PAN takzi4h mencur4h-cur4h di media s0sial sebaik beriita mengenai pemergiian Allahy4rham Muhammad Fadil Sulaiman tersebar pada Rabu.

Muhammad Fadil, 42 tahun, seriing diliihat di masjiid dan juga ac4ra masyar4kat. Beliau dikenali ramai, termasuk dari gol0ngan asatizah dan juga sel3briti temp4tan yang telah mel4hirkan rasa duk4cita mereka atas pemergiian beliau.

Menurut abang Allahy4rham, Mohammad Latif Sulaiman, beliau dihubungi piihak p0lis sekiitar 2.40 petang semalam dan diberitahu adik b0ngsunya itu reb4h di steesen MRT setelah meng4lami ses4k n4fas dan dibawa ke H0spital Bes4r Singapura.

Walaupun telah bergeg4s ke h0spital sebaik menerima beriita itu, Latif dan angg0ta kelu4rga yang lain tidak semp4t bertemu Allahy4rham dan beliau dis4hkan meningg4l duniia oleh d0ktor sekitar sejam selepas itu.

Latif melu4hkan pengh4rgaan beliau kepada semua yang menging4ti adiknya:

“Beliau memang se0rang yang istim3wa, syar4han dan juga acara-acara masyar4kat, memang itu lah temp4t-temp4t yang beliau seriing pergi untuk hibvrkan hatii.

“Kami terima banyak mesej dan ucap takzi4h, memang kami sekeluarga am4t terh4ru bila lihat ramai yang menging4ti beliau,” katanya semasa dihubungi Beriita Harian.

Latif turut meny4mpaikan pengh4rgaan kepada semua yang telah menaw4rkan untuk men4ja pengurusan jen4zahnya.

Namun, segala pengurusan jen4zah akan diurusskan sepenuhhnya 0leh Pers4tuan Ulama & Guuru-Guuru Ag4ma Islam Singapura (PERGAS).

Ketuaa Peg4wai Eksekutif Pergas Ustaz Mohammad Yusri Yubhi Md Yusoff berkata:

“Saya kenali arw4h sejak lebih 10 tahun lalu sem4sa beliau ker4p ke Masjiid Al Falah dahulu. Walaupun tiidak seperti ins4n lain, arw4h dikenali sebagai se0rang yang suka kunjungi masjiid ser4ta Singapura, h4dir ac4ra qiyam dan cer4mah serta yang istimew4nya tidak pernah lupa mengirimkan nama kedua orang tuanya utk ac4ra tahliil malam Jum4at.”

Difahamkan jen4zah akan dikebvmikan di Pus4ra Aman pada petang Rabu.

Kredit; WB

PERHATIAN: Pihak AMBIL TAHU DOT COM tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum
menulis komen anda disini. Pihak AMBIL TAHU DOT COM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*