PlLU Wanita s4rat h4mil ses4k n4fas, ‘pergii’ bersama bayii dalam kandvngan

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Kasiih ibuu membawa ke syurga. Itu perumpamaan tepat menggamb4rkan wanita bergel4r ibuu yang s4nggup berk0rban jiiwa dan raga serta berg4dai ny4wa deemi mem4stikan anak dil4hirkan membesar menjadi ins4n berj4ya.

Naamun tlada siapa yang m4mpu mel4wan t4kdir. Pagi tadi, seorang wanita yang sed4ng s4rat meng4ndung, Shamira Roslan meningg4l duniia bersama baayi yang dik4ndungnya akiibat k0mplikasi jangkiiitan kum4n.

Arw4h menghembvskan n4fas yang ter4khir ketika meneriima raw4tan di H0spital Taiping pada 10.30 pagi.

Menurut sepupu Shamira yang dikenali seb4gai Shuhada Fazli, arw4h dikat4kan meng4lami ses4k s4fas sebelum dikej4rkan ke h0spital.

Tidak lama kemudiian, baayi dalam k4ndungannya meningg4l duniia sebelum arw4h pula dilap0rkan ten4t.

Naamun, sudah ketentuan Allah, arw4h pula ‘pergi’ buat sel4ma-lamanya akiibat k0mplikasi berkenaan.

tidak lama kemudiian wanita itu dikhab4rkan sudah menghembvskan n4fas ter4khir akiibat k0mplikasi berkenaan.

Beriita sediih itu mengund4ng seb4k orang ramai yang terkes4n dengan peng0rbanan ibu berkenaan dengan menguc4pkan takzi4h di laaman Faceb00k masiing-masiing.

Difahamkan, arw4h Shamira meningg4lkan se0rang suami Muhamad Nor Syahiddan dan seorang anakk lelaki Aisy Hafiy.

Sem0ga r0h arw4h ditemp4tkan di kal4ngan orang beriman dan dihar4pkan agar ahlii keluarga yang ditingg4lkan meneriima ketentu4n ini dengan penuhh ketab4han.

PERHATIAN: Pihak AMBIL TAHU DOT COM tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum
menulis komen anda disini. Pihak AMBIL TAHU DOT COM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*