‘Dirimu tidak dikenali, tetapi pem3rgianmu ditangisi’ – Sukarel4wan kuciing m4ut kemal4ngan

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Se0rang penc1nta kuciing m4ut dalam kemal4ngan jalan raaya, Selasa lepas.

Menurut sahabatnya, m4ngsa yang dikenali sebagai Abdul Rahim Shukur merupakan ind1vidu yang sama-sama membangunkan Fil0sofi Sahabat Jal4nan iaitu sebuah b4dan bukan keraj4an (NG0) yang banyak menjal4nkan aktiviti menyel4matkan h4iwan jalanan di sekiiitar Pul4u Pinang.

Difahamkan, arw4h ker4p turun pad4ng bersama-sama NG0 tersebut bagi mengumpulkan kuciing-kuciing terbiiar untuk ditemp4tkan di sebuah pus4t perl1ndungan kuciing di Telukk Bahang.

Perkhab4ran duuka itu tuurut dimuat naik di beberapa media s0sial sebelum tuular sehiingga menerima pelbagai re4ksi daripada netiizen.

Raata-raatanya memberikan uc4pan tkziah buat keluarga arw4h selain menghar4pkan agar r0hnya dicucuri rahmat dan ditemp4tkan dalam kal4ngan orang-orang yang beriiman.

Sumber: cempedakcheese

PERHATIAN: Pihak AMBIL TAHU DOT COM tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum
menulis komen anda disini. Pihak AMBIL TAHU DOT COM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*