Meningg@l Dunia Ketika Melaungkan Azan Pada Kalimah Allahu Akbar Dan Shahadah

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Meningg@l Dunia Ketika Melaungkan Azan Pada Kalimah Allahu Akbar Dan Shahadah

Seluruh penghuni apartment Sri Ixora Seksyen 27 Shah Alam berasa pel!k kenapa azan subuh dari Surau Ar-Rayyan pagi ni cuma kedengaran dua rangkap dari kalimah yang mulia (Allahu Akbar dan Ashadu alla illaha illa Allah) dan kemudian terhent!. Kemudian bersambung di corong pembesar suara semacam c3mas.

Selang kemudian terdengar ajk lain membuat pengumuman menyeru ahli keluarga En Man dari blok 45 turun ke surau dengan kadar segera dan kelihatan ambvlan tiba di kawasan surau.

Setibanya di ruang solat surau, kelihatan sekujvr tubuh k@ku terbar!ng di ruang azan.
Abang Rosliman atau lebih mesra dengan panggilan Abang Man, telah kembali bertemu PenciptaNya dalam keadaan semua orang beriman impikan. Arwah meningg@l dunia ketika melaungkan azan pada kalimah Allahu Akbar dan Shahadah.

Seb4k dan bergenang air mata ini para jemaah sahabat rapat.

“Malam tadi baru dia yang beriya-iya mahu menjayakan majlis kenduri kesyukuran Ustaz Sahari yang baru keluar h0spital yang akan diadakan di surau. Dia yang nampak sangat gembira dengan menu yang dicadangkan. Dia yang menawarkan diri untuk menyediakan kopi o kaw. Rupanya dia Allah panggil dalam keadaaan sangat-sangat kami c3mburu.” ujar salah seorang jemaah.

Paling kami terk3jut hari ini adalah hari ketiga ar wah memberanikan diri dan juga sangat teruja untuk azan subuh walaupun beliau bukan bilal surau.

Beliau merupakan AJK Pemeriksa Kira-kira surau.

Allah sayang Abang Man lebih dari kami semua bang. Abang Man pernah berseloroh :
“Kita jaga amanah surau ni bukan untuk kita sekarang, tapi gunanya bila kita kat sana nanti”.

Moga Allah pilih Abang Man menjadi penghuni Al-Firdaus. Allah Maha Mengetahui.

Kredit : AJK Surau Ar-Rayan

Allahuakbar

IndahnyaKema tianMu.

Sumber: fb Cikgu Jie Maju Jaya

PERHATIAN: Pihak AMBIL TAHU DOT COM tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum
menulis komen anda disini. Pihak AMBIL TAHU DOT COM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*