Derma RM1K Iampin Bay1 Dan TuaIa Wanita, Hnya Berharap Dapat D0akan Ibunya KembaIi Sihat.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Bnjir yang meIanda Pantai Timur Semenanjung Malaysia ketika ini sememangnya amat bvruk. Ramai mngsa telah dipndahkan ke pvsat penempatan sementara selepas kediaman masing-masing dinaiki air di paras bhaya.

Susulan daripada itu, banyak pihak-pihak bvkan kerajaan (NG0) dan orang awam hadir memberikan svmbangan kepada mngsa bnjir terutamanya dari segi barangan makanan, pakaian dan keperluan harian.

Bantuan untuk mngsa bnjir.

Menerusi perkongsian seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Sharifah Hani Yasmin, dia telah menerima barangan berupa Iampin bayl dan tuaIa wanita yang kesemuanya berharga RM1,000 untuk disampaikan kepada mngsa-mngsa bnjir.

Kawan tambah lagi 2 kotak.

Lebih mengharvkan Sharifah Hani Yasmin adalah permintaan penyvmbang tersebut yang hanya mahu did0akan keadaan ibunya yang sedang berjvang meIawan penyak1t str0k.

Tak Iama selepas itu, rakan kepada insan berhat1 mulia itu telah menghubungi pengguna Twitter tersebut dan menambah lagi dua k0tak penuh Iampin bay1 serta tuaIa wanita.

Ada penderma lain juga.

Selain daripada itu, dia juga menerima svmbangan Iampin bay1 dan tuaIa wanita daripada beberapa orang individu yang turut sama mahu membantu mngsa-mngsa bnjir di negeri yang sedang diIanda mvsibah ketika ini.

Ada yang sudi tolong angk4t barang masuk kereta.

Ketika mereka tengah berusaha membawa masuk barangan svmbangan itu ke dalam kereta, seorang lelaki dikenali sebagai Encik Fuad telah datang menghampiri mereka dan membantu membawa kotak-kotak tersebut.

Pertolongan murni mereka semua sangat dihargai oleh Sharifah Hani Yasmin dan pastinya barangan yang diberikan akan terus disvmbangkan ke mereka yang memerIukan saat ini.

Sumber: Sharifah Hani Yasmin,omm

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum
menulis komen anda disini. Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*