Empat K0rban Pesawat Sriwijaya Berjaya Dikenalpasti, 72 Beg Jnazah Diterima Oleh DVI.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Sebanyak 72 beg myat mngsa telah diterima oleh pasukan Pengenalan K0rban Bncana PoIis Negara (DVI) setakat semalam. 72 beg myat mngsa SJ182 berada di Hspital PoIis, Kramat Jati, Jakarta Timur.

Ini adalah makIumat terbaru mengenai pencarian mngsa Sriwijaya Air SJ 182 yang jatvh di sekitar perairan Kepulauan Seribu, Sabtu lalu. Brigadier Jeneral Rusdi Hartono, Ketua Biro Maklumat Awam Bahagian Perhubungan Awam (Karopenmas Divhumas), berkata 72 beg itu diterima setakat semalam.

“Beg myat yang kini diterima adalah 72 beg myat,” kata Rusdi Hartono dalam sidang media di Rumah Saklt PoIis Kramat Jati, Jakarta Timur, pasukan DVI juga telah menerima 11 beg harta hasil dari pr0ses pemindahan.

“Antara yang ditemukan ialah beg sandang dan harta benda dikenalpasti.

Selain itu Rusdi berkata, Hspital PoIis Nasional juga telah menerima sampeI DNA dari keluarga mngsa. Dia juga mengatakan bahawa 111 sampeI DNA telah diterima oleh pasukan DVI dari keluarga mngsa. “Hingga kini, pasukan DVI telah menerima 111 sampeI DNA,” jelasnya.

Pasukan SAR dari Fr0g Tr0op C0mmand Angk4tan Laut juga menemui serp1han tayar dan seluar kanak-kanak berwarna merah jambu. Rusdi berkata, sampeI DNA ini diperIukan untuk proses pengec4man mngsa Sriwijaya Air SJ182.

Sehingga semalam empat orang mngsa telah berjaya dikenalpasti, mngsa yang terbaru ialah seorang juruterbang yang bernama Fadly Satrianto.

Sebelum itu tiga mngsa yang telah dikenal pasti adalah Asy Habul Yamin, Khasanah Khasanah, dan Okky Bisma.

Mangsa dikenal pasti berdasarkan Sistem Pengenalan Cet4kan Jari Aut0matik PoIis (INAFlS).

Juruterbang bersama Fadly Satrianto disenaraikan sebagai saIah seorang penumpang dalam nhas pesawat Sriwijaya Air SJ-182 dengan status kru tambahan.

Salam tkziah diucapkan, semoga r0h mereka ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh.Al Fatihah.

Sumber: Tribunnews

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum
menulis komen anda disini. Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*