Surah Al Fill, Jika Diamalkan Akan Dihind4ri Dari Mu suh Dan Musib4h Besar. Pada Yang B3nci Akan Kembali Sayang.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

BismillahDengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani.Tidakkah engkau mengetahui bagaimana Tuhanmu telah melakukan kepada angkatan tentera (yang dipimpin oleh pembawa) Gajah, (yang hendak meruntuhkan Kaabah)?

Bukankah Tuhanmu telah menjadikan rancangan j4hat mereka dalam keadaan yang rugi dan memusn4hkan mereka?

Dan Ia telah menghantarkan kepada mereka (rombongan) burung berpasuk-pasukan, –Yang melontar mereka dengan batu-batu dari sejenis tanah yang dib4kar keras, –

Lalu Ia menjadikan mereka han cur berke cai seperti daun-daun kayu yang dimakan ulat.

Di antara kelebihan surah ini ialah:

1. Dibaca 20x selama 7 hari akan disampaikan hajat yang pelik dan ganjil.2. Dibaca 1,000x selama 40 hari akan dimurahkan rezeki dan disampaikan hajat.

3. Dibaca 30x selama dalam tahanan akan segera dibebaskan.

4. Dibaca 13x jika tersesat dalam hutan akan balik ke pangkal jalan.

5. Dibaca 1,000x selama 10 hari jika selama hidupnya dib3nci orang nescaya akan dikasihi.

6. Dibaca 170x pada makanan atau gula-gula atau minyak wangi diberi pada wanita atau isteri dengan izin Allah Subhanahu wa Ta’ala dikasihi dan disayangi.7. Dibaca selalu dalam peper angan akan menang dan mu suh akan lari.

8. Ditulis pada atap yang sudah lama lalu dipendam di rumah mu suh / orang zalam dengan izin Allah Subhanahu wa Ta’ala rumah itu seperti dilempar batu setiap malam selagi atap itu tidak diambil.

9. Dibaca dalam solat sunat qabliah Subuh 2 rakaat selepas Fatihah, surah As-Syarh (Alam Nasyrah) dan Al-Fiil dengan izin Allah tangan mu suh tidak akan sampai pada kita dan terhindar dari peny4kit buasir.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: mukminsolution

PERHATIAN: Pihak Admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*