PiIu, KamaruIzaman Ditemui Ter$epit Di Dalam TreIer Selepas 24 Jam Usaha Mencari.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

GUA MUS4NG – Selepas 24 jam nhas melibatkan sebuah treIer baIak terbaIik ke dalam tasik di Kilometer 47, Jalan Lojing-Gua Musang di sini, myat pemandunya ditemui terseplt di ruang penumpang kenderaan berat itu hari ini.

Mngsa, Kamarulzaman Sallehuddin, 33, yang berasal dari Padang Re.ngas, Perak ditemui dalam kenderaan itu kira-kira jam 2.30 petang tadi.

Sebelum itu, 0perasi mencari dan menyelamat (SAR) dijalankan oleh anggota poIis Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Gua Musang, BaIai Bomba dan Penyelamat Gua Musang dan Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) Kota Bharu telah berjaya membawa naik bahagian kepaIa treler baIak berkenaan menggunakan dua buah kren bermula jam 12.30 tengah hari.Ketua PoIis Daerah Gua Musang, Superintendan Sik Choon Foo berkata, myat mngsa berjaya dikeluarkan oleh angg0ta b0mba dengan menggunakan peralatan khas.

Katanya, angg0ta bomba yang bertugas mengambil masa 15 minit untuk mengeluarkan myat mngsa yang dipercayai terperngkap di bahagian tempat duduk penumpang hadapan.

“Myat mngsa telah dibawa ke Jabatan F0rensik Hspital Gua Mus.ang untuk dibe.dah s.iasat sebelum diserahkan kepada ahli keluarga untuk urusan pengebvmian,” katanya.

Al Fatihah.Sumber-K! ONLINEBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*