Saya Mahu Mulakan Hidup Baru Dan Saya Sangat Percaya Akhirat- Khabib

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Saya Mahu Mulakan Hidup Baru Dan Saya Sangat Percaya Akhirat- Khabib

Juara UFC kategori Leightweight, Khabib Nurmagomedov baru sahaja ‘menggg4ntung’ sarung tangan t3mpurnya untuk bersara terus daripada gelanggang. Kemenangan menvmpaskan I4wannya, Justin pada perl4wanan itu merupakan kejayaan besarnya dalam mengekalkan rekod tanpa kaIah buat kali ke-29.

Difahamkan, dia berbuat demikian adalah kerana mematuhi perintah ibunya yang mengkehendakinya untuk bersara selepas ayahnya, Abdulmanap Nurmagomedov mninggg4l dunia pada 3 Julai lalu. Bersara ketika berada di puncak kejayaan selepas kemenangan ke-29 dan terakhir adalah detik paling dram4tik yang dilaluinya hari ini.

Ia ditngisi serta dihormati oleh ribuan peminatnya di seluruh dunia. “Saya kan helang, saya mahu terbang & bebas..! Sebelum ini, satu video berdurasi dua minit 13 saat dimuat naik ke Y0utube memaparkan ucapan Khabib berkenaan perancangannya untuk bebas.

Kata Khabib, dia selepas ini mahu bebaskan dirinya dan berasakan ‘masanya’ (karier) sudah ‘tamat’. “Saya mahu bebas. Saya mahu meluangkan masa bersama keluarga, kawan-kawan, masyarakat, orang kampung dan sebagainya. “Segalanya akan tamat satu hari nanti. Semua orang akan masuk ke ku bur nanti,” katanya dalam video berdurasi 2.13 tersebut.

Percaya kepada AKHlRAT

Dalam pada itu, Khabib juga menjelaskan untuk memulakan kehiduapan baharu selepas ini. “Saya mahu mulakan hidup baharu. Saya sangat percaya dengan kehidupan selepas m4ti (akhi rat). Saya mahu bantu orang supaya saya boleh masuk syurga. “Segalanya apa yang kita beri, yang kita buat, anda kena buat sesuatu untuk kehidupan di akhi rat nanti,” katanya lagi

Sumber:imediaviral

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*