(Video) Gadis Kudung Tangan Pakai Tudung Guna Kaki Jadi Viral, Netizen Luah Rasa Kagum

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

(Video) Gadis Kudung Tangan Pakai Tudung Guna Kaki Jadi Viral, Netizen Luah Rasa Kagum

Luar biasa. Walaupun dilahirkan tanpa tangan, Puan Nor Farrah Syahirah Shah membuktikan beliau mempunyai kelainan dari segi kemampuan dan kecekalannya. Wanita kelainan upaya (OKU) ini membuatkan ramai pelajar tingkatan 3 di SMK Tiwa terpukau dengan kemahiran beliau menggunakan kaki untuk memakai hijab dengan kemas.

Dalam video yang dikongsikan di Youtube oleh Azmiah Mahmud, Syahirah yang merupakan salah seorang staf di Kolej Komuniti Teluk Intan telah dijemput untuk memberi motivasi bagi pelajar tingkatan 3 di SMK Toh Indera Wangsa Ahmad, Batu Gajah Perak dalam Program Pasca PT3.

Beliau berkongsi cara bersiap memakai tudung daripada memasukkan kerongsang sehinggalah melilit selendang dengan mudah. Liku-liku kehidupannya selama ini sejak kecil telah membuatkan Syahirah menjadi seorang wanita besi yang berdikari dan mampu melakukan rutin seperti orang lain bagi meneruskan kehidupan beliau.

Video itu turut mendapat perhatian netizen yang meninggalkan komen-komen positif di perkongsian tersebut. Semoga dapat menjadi inspirasi buat kita semua. Beliau juga boleh memandu dengan cekap. Subhanallah, hebat kan? Apa lagi alasan kita untuk bermalas-malasan?

Sumber:siakapkeli

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*