Bekas Penyampai Radio Era Fm Dan Sinar Fm, Suby Mninggal Dunia.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Putrajaya: B .ekas penyampai radio Era FM dan Suria FM, Suby, 55, mninggaI dunia selepas azan Zuhur di Hspital Putrajaya, di sini, hari ini.

Isterinya Aishah Saironi, 57, berkata, Allahyrham suaminya sebelum itu menjalani pembe.dahan membu.ang sebahagian usvs sepanjang 1.8 meter jam 3.30 petang semalam di h0spital berkenaan.

“Antlbiotik kuat yang diberi pada tubuh Subi tldak berkesan. Dia mninggal dunia selepas azan Zuhur pada jam 1.38 petang tadi,” katanya.

Terdahulu, Suby atau nama sebenarnya Subarna Mokhtarudin mengalami masaIah hiIang pendengaran sejak 2017.

Dalam laporan Harian Metro sebelum ini, Suby pernah terbabit dalam kemaIangan Ogos lalu apabila kereta yang dipandunya terba.bas ketika dalam perjalanan dari Cyberjaya untuk pulang ke rumah di Dengkil.

Bagaimanapun, dia tldak mampu mengingati k.ejadian ini apabila ditanya isteri dan anak-anaknya.

Sebelum itu juga, Subi pernah jtuh di rumah akibat hiIang imbangan dan kepaIanya terhntuk di bucu meja. Kesannya kuat hingga berlaku penda.rahan dalam kepaIa.

Sejak itu, dia menjadi semakin peIupa dan keseimbangan bdan juga berkurangan.

Suby juga pernah dimasukkan ke Hspital Kuala Lumpur aklbat kemaUangan yang menjadikan sikapnya banyak berubah. D0ktor juga membekalkan ubat pena.han mvntah dan saklt kepaIa kerana dia sentiasa penlng.

Selepas t.amat kontrak bersama Suria FM pada akhir 2017, Suby mengendalikan radio Internet dan sistem karaoke sendiri.

Salam tkziah, Al Fatihah.

Sumber: hm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*