Alya lman Akui HiI4ng Arah SeIepas KehiI4ngan Bapa

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Alya lman Akui HiIang Arah SeIepas KehiIangan Bapa

Menerusi perk0ngsian di lnstagram, pelakon baru Alya Iman meIuahkan rasa rindu terhadap bapanya pelakon era 80-an Allahyrham Azmin Mustapha yang meninggaI dunia dua tahun lalu. Alya berkata pemerg1an bapanya itu memberi kesan mendalam kepadanya dan dia seperti hiIang arah kerana selama 17 tahun bapanya berada di sisinya melihat kejayaannya serta melalui kesusahan bersama.

“Saya kehiIangan kekuatan saya pada dua tahun lalu, dia satu satunya penyebab saya jalani hidup setiap hari. 17 tahun yang luar biasa hidup bersama dia melalui semua pencapaian dan kesvsahan saya. Ada ketika di mana kita hanya ada roti untuk dimakan dan terpksa bekerja siang dan malam tapi ada juga hari kita nikmati makanan kegemaran bersama dan pergi berjalan-jalan.

“Bagi saya kehidupan hanya bekerja keras untuk dia dan menyediakan apa yang saya mampu. Tapi selepas dia meninggaIkan kita, saya tdak tahu apa sebenarnya kehidupan sehingga hari ini,” tulisnya. Alya berkata meskipun bapanya sudah tiada, namun dia tetap berpegang pada pesanan bapanya yang sentiasa mengajar supaya meletakkan kepercayaan kepada Allah.

“Dia mengajar saya bahawa Allah akan sentiasa ada untuk anda melalui semuanya kalau anda setiasa percaya kepada-Nya. Hari Ini sepatutnya usia dia sudah mencecah 67 tahun kalau dia masih h1dup, saya terlalu rindukannya,” katanya.

Sumber: Mstar, RK

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*