Ustaz Ini Ajar Bagaimana Nak Tahu Siapa Yang Sant4u Kita

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Ustaz Ini Ajar Bagaimana Nak Tahu Siapa Yang Sant4u Kita

Selalu kita dengar kisah orang disant4u. Kadang kadang sant4u ini berpunca atas dasar perniagaan atau bekas kekasih, ada bermacam macam sebab kenapa dia sanggup menjadi syir1k dengan menghantar sant4u.

Nak Tahu Siapa Yang Sant4u Kita?

Bagi seseorang yg telah disantau/sihir pasti ingin mengatahui siapakah orang yang menyant4unya. Baiklah disini saya kongsikan kaedahnya, tapi perlu diniatkan bukan untuk membalas d3ndam tapi hanya untuk lebih kepada berhati-hati.

1. Sebelum tidur, lakukan solat sunat taubat, solat hajat dan solat istikharah. Lakukan 7 hari atau lebih.

2. Semasa solat sunat hajat dan istikharah doa agar Allah berikan kesembuhan dan permudahkan dalam membuat rawatan disamping itu mohon tunjukkan apakah masalah yg anda hadapi.

3. Sebelum tidur pastikan anda berada dalam keadaan air sembahyang, maafkan semua orang dan tidur mengikuti sunnah2 ketika tidur.

4. Sekiranya anda tidur dan bermimpi wajah seseorang dalam keadaanya marah, hodoh atau menakutkan yang berulang-ulang kali hanya wajahnya sahaja dan apabila terjaga segeralah sedekah kan Al-Fatihah kepada beliau dan doa mohon kepada Allah agar ia bertaubat serta berikanlah ia hidayah dan petunjuk kejalan orang-orang yg beriman.

5. Lakukan berulang2 kali dan perlu diingatkan jgn ada sebesar zaharah sekali pun untuk membalas. Kita perlu ingat, setiap perbuatan baik atau jah4t ada balasannya.

6. Teruskan ikhtiar dalam mencari kesembuhan dlm rawatan islam dan mempertingkatkan amalan kita ikhlaskan kerana Allah swt.

Ada tiga jenis bahan utama yang selalu digunakan untuk menyediakan racun sant4u. Bahan-bahan ini terdiri dari benda-benda gatal (miang), bisa dan pedih.

1. Bahan Bisa boleh diperoleh daripada bahan untuk membuat racun seperti air lipan bara, bisa ular senduk, bisa ular kapak, bisa katak puyu, ubur-ubur, bisa getah ipuh, buah kacang hantu, bisa akar-akar kayu dan sebagainya.

2. Bahan Miang/Gatal di antaranya ialah sepertu miang sembilu buluh, miang tebu, miang rebung, tali guni, ulat bulu yang masih hidup. Mangsa yang terkena sant4u ini selalunya akan merasa gatal di tekak, manakala badannya terasa bisa.

3. Bahan Pedih (melukakan) yang menyebabkan mangsa merasa pedih apabila terkena sant4u. Bahan tersebut adalah kaca, mentol lampu, rambut, benang sutera, tali sabut, kuku manusia atau binatang, kelongsong telur ayam, bahan-bahan kotor daripada binatang yang telah m4ti seperti kulit lipas, lipan dan sebagainya.

Sant4u juga ada pelbagai jenis sant4u yang digunakan dan antaranya ialah:

Sant4u Makan/Minum

Ramuan sant4u dimasukkan ke dalam makanan atau minuman secara zahir oleh manusia atau pun secara ghoib dengan menggunakan khidmat j1n (khadam). Mereka yang mengambil makanan/minuman tersebut akan menjadi mangsa sant4u.

Sant4u Angin

Ramuan sant4u ‘dituju’ kepada mangsa dari jauh – samada dengan teknik pemujaan atau pun teknik pandangan mata (a’in) dengan melihat mangsa dari jauh. Bagi jenis sant4u ini, elemen makanan atau minuman adalah tidak diperlukan sama sekali. Ramuan sant4u akan ‘dihantar dan dimasukkan’ secara ghoib ke dalam badan m4ngsa berkenaan (biasanya perut atau dada) dengan bantuan j1n angin.

Sant4u Tuju

Sant4u tuju ini biasanya dilakukan oleh pengamal ilmu h1tam bertaraf tinggi. Santau tuju ini adalah sangat kuat dan boleh membunVh m4ngsa dengan serta merta; atau sekurang-kurangnya peny4kit parah akan meny3rang m4ngsa (seperti muntah dar4h) dengan serta merta. Sant4u tuju biasanya dilakukan diwaktu selepas tengah malam dengan pemuj4an ke atas pakaian, rambut atau barang peribadi pes4kit.

Sant4u Langkah

Sant4u langkah ‘dikenakan’ kepada m3ngsa dengan menanam atau meletakkan ramuan sant4u atau bahan lain seperti duit syiling (atau apa-apa logam yang kecil) yang telah dibacakan ment3ra j1n dan sya1ton; di pintu pagar rumah, bawah tangga rumah atau pintu pejabat. Mangsa yang melangkah ‘barang’ tersebut akan menerima kesan sebagaimana orang yang terkena sant4u angin.

Sant4u Batuk

Sant4u batuk ini adalah peringkat awal mereka yang terkena s3rangan sant4u. M4ngsa akan mengalami batuk yang berterusan walaupun telah banyak mengambil ubat batuk (perubatan moden); kadangkala diiringi dengan sak1t kepala.

Santau kadangkala tidak memberikan kesan yang serius seperti keros4kkan organ dalaman m4ngsa. Ini berkemungkinan berlaku kerana tidak diizinkan oleh Allah SWT atau mungkin tukang s1hir atau penghantar sant4u tidak melakukan ‘penghantaran’ sant4u dengan sempurna mengikut kehendak j1n dan sya1ton berkenaan. M4ngsa yang terkena sant4u batuk ini masih mempunyai harapan tinggi untuk disembuhkan sepenuhnya melalui rawatan dan perubatan Islam yang segera dan cepat.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber: awatttsyeikhh dan remaja via asiakini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*