SeteIah K0ma Selama 26 Hari, Akhlrnya Siti Khidijah Dijmput Ilahi Aklbat Dider4 Suaminya.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

SeteIah K0ma Selama 26 Hari, Akhlrnya Siti Khidijah Dijmput Ilahi Aklbat Dider4 Suaminya.

Setelah k0ma sejak hari pertama dikjarkan ke w4d kecema.san 26 hari yang lalu, maka jam 2 . 50 pagi td Puan Siti Khidijah pun prgi buat selama-lamanya.
Pemeriksaan d0ktor mendapati banyak masaIah kesihatan tiba-tiba dikesan pada arwh. Buat pengetahuan, anak-anak arwh semuanya sedang dem4m, mungkin kerana telalu rindukan si ibu.

Bahkan si kakak sulung yang berusia 7 tahun telah dibawa untuk mendapatkan rwatan di bahagian kece.masan Hspital Sg Petani, jam 9. 30 malam semalam kerana de.mam terlalu palnas.

Allahyrhmah Siti Khidijah Abd Manaf, 32 thn mninggal dunia di hari raya aidilfitri dalam keadaan yang begitu tragls dan menyyat hati. Arwh mninggal akibat dari kesan pende.raan tervk oleh suaminya.(penda.rahan tervk pada 0tak).

Jnazah arwh telah dikebvmikan sebentar tadi di Kg Telok Wang, Sungai Petani.

Paling menyntuh hati, bila saya turut diceritakan oleh abang si matl tadi, bagaimana kisah dan derlta yang disembnyikan oleh arwh sejak begitu lama, ianya kerana arwh lebih meletakkan kepentingan anak-anaknya daripada menga.du ttg perbuatan suaminya yang tak berhat1 per0t.

Saya diceritakan, sewaktu melahirkan anak ke-4, arwh melahirkan cahayamatanya bersendirian di bilik air dan hanya mampu meng4gahi diri menelefon abg nya yg kemudian bergeg.as dan terpksa memanjat pagar utk memasuki rumah yg didiami arwh waktu itu di Bandar Puteri Jaya.

Ini kerana hari sebelumnya, arwh dibeIasah, dispak ter4jang oleh suaminya walaupun dlm keadaan sa.rat dan tunggu masa utk bersalin. keadaan arwh begitu Iemah.

Rasa amat sbak bila lihatkan anak bongsu arwh, Mohd irfan Arshad (2 tahun) yang sedang lena atas buaian yang tentunya belum mengerti apa-apa dan 3 lagi, kakak sulung dan 2 abang nya. iaitu Alia Nadrah Qaisara( 8 thn), Abdul Raziq (5 thn) dan Abd Wafiy (4 tahun).

 

Pada lebih kurang jam 2.30 pagi, 14 mei 2021 (Jumaat/raya ke2).. arwh akhirnya menghmbuskan nfasnya yg terakhlr di hspital Sultan Abdul Halim Sungai Petani, terIerai sudah derlta nya di dunia.

Al – Fatihah.

*Pada yang ingin membantu anak-anak arwh, boleh berbuat demikian dengan menyvmbang ke akaun:

Bank Islam

02114020140880

Marina bt Mohd Isa (mak saudara ank2 arwh)

Sila maklumkan atau menelefon ke nombor 014 6712735 .

Salam tkziah diucapkan. Berakhlr sudah segala pnderltaan arwh.semoga syurga tempatmu. Al Fatihah.

Sumber : Anwar Urutan Terapi,natipah abu

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*