Pengakhiran Yang Bahagia, Semalam Peluk Islam Hari Ini Meningg4l Dunia

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Pengakhiran Yang Bahagia, Semalam Peluk Islam Hari Ini Meningg4l Dunia

Ajal, jodoh dan rezeki seseorang itu merupakan rahsia daripada Allah S.W.T. Tiada siapa dapat menduga jalan kehidupan dan juga pengakhiran individu tersebut di dunia ini.

Baru sahaja peluk Islam

Menerusi satu perkongsian daripada seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Othman Abu Bakar, satu kem4tian telah berlaku yang melibatkan jenazah seorang mualaf.

Menurut sumber, lelaki tersebut didakwa meningg4l dunia selepas sehari memeluk Islam. Oleh sebab itu, jenazahnya telah pun selamat disemadikan sebagai seorang Muslim.

Semoga syurga tempatnya

Othman turut mendoakan agar jenazah lelaki yang dikenali sebagai Tan Foo Hock ditempatkan di syurga. Diakhir coretan ringkas tersebut, sumber telah menyatakan bahawa tidak siapa yang mengetahui kesudahan hidup seseorang seperti yang terjadi kepada saudara baru kita itu.

Sehubungan dengan muat naik terbabit, rata-rata warganet telah menzahirkan ucapan takziah diatas pemergian mualaf itu yang pulang bertemu Penciptanya di bulan mulia. Mereka juga mengagumi kebesaran Allah dengan apa yang telah terjadi dalam kalangan masyarakat kita sendiri.

Seperti bayi baru lahir…

Pengakhiran yang baik. Inn shaa Allah

Sumber : Othman Abu Bakar

Apa kata anda? Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*