“Melihat Dari Jauh Detik Suami Dikebumikan”. Masih Dalam Pantang & Anak-Anak Pula Positif, Foto Wanita Ini Buat Netizen Sayu

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Melihat Dari Jauh Detik Suami Dikebumikan”. Masih Dalam Pantang & Anak-Anak Pula P0sitif, Foto Wanita Ini Buat Netizen Sayu

Sejak semalam rakyat menyuarakan kebimbangan dan meluahkan kemarahan masing-masing berhubung isu penularan C0v1d-19 di Malaysia ketika ini. Pelbagai isu disuarakan oleh netizen di Malaysia selepas kes baru harian tertinggi dilaporkan dan Selangor masih merekodkan kes paling banyak.

Rata-ratanya menzahirkan rasa marah terhadap menteri dan pemimpin negara yang dilihat tidak memberikan yang terbaik dalam menjalankan tanggungjawab mereka ketika pandemik ini.

Ramai rakyat yang terkorban disebabkan virvs membu nuh ini dan mereka dikatakan seolah-olah tidak mempedulikan hal itu. Setiap hari, rakyat kehilangan ibu, bapa, adik beradik, suami, isteri, anak, rakan-rakan dan orang yang mereka sayang.

Lagi memilukan, pengebumian pesakit C0v1d-19 tak dapat dihadiri oleh keluarga seperti yang dikongsikan Fedtri Yahya di Twitter, semalam. Foto seorang wanita sedang duduk di atas rumput mengundang rasa sebak dan membuatkan netizen sayu.

Menurut Fedtri, wanita itu baru sahaja kem4tian suaminya disebabkan C0v1d-19. Ketika gambar itu diambil, dia sedang melihat detik suami tersayang dikebumikan dari jauh.

Lebih memlikukan, difahamkan dia kini masih dalam tempoh berpantang dan anak-anaknya yang lain juga turut disahkan positif C0v1d-19. Ramai mengucapkan takziah kepada keluarga itu dan mendoakan arwah suaminya selain ada yang turut meluahkan rasa kecewa dengan kerajaan yang dianggap gagal menangani penularan pandemik C0v1d-19.

Seorang netizen berkata,

PKP dan darurat tak berjaya. Sia-sia saja. Menteri pun langgar SOP. Rakyat berkurung tapi menteri benarkan kilang dibuka. Kerajaan ni dah jelas gagal.”

Peningkatan kes C0v1d-19 sejak beberapa minggu lepas membimbangkan dan Malaysia turut dikatakan sudah menjadi seperti India yang kini ‘tunggang terbalik’ dan huru-hara disebabkan C0v1d-19.

Harap pihak atasan dapat melakukan sesuatu serta keputusan yang terbaik dalam usaha menurunkan jumlah kes dan menangani penularan C0v1d-19 di negara kita. Pada masa yang sama, kita juga teruskan usaha membantu sesama rakyat yang memerlukan.

Sumber:lobakmerah

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*