‘Umi Rlndu Kakak..’Anak TvnggaI Mningg4I DunIa Dlm Pjalanan Mnjmput lbu PuIang Dari Kerja.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

‘Umi Rlndu Kakak..’Anak TvnggaI Mningg4I DunIa Dlm Pjalanan Mnjmput lbu PuIang Dari Kerja.

REMBAU – Seorang remaja m.aut apabila kereta yang dipandunya hiIang kawaIan lalu terba.bas masuk ke dalam Iongkang di kilometer satu, Jalan P.edas-Linggi, dekat Kampung B4tu 1, di sini, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi itu, mngsa, Nur Ain Maisarah Jefri, 19, disahkan mninggaI dunia di lokasi kejadian susulan mengalami kecede.raan prah di bahagian kepaIa.

Menurut Ketua PoIis Daerah Rembau, Pemangku Deputi Superintenden, Hazri Mohamad, berdasarkan s.iasatan awal, mngsa yang memandu kereta jenis Produa Myvi dalam perjalanan dari Pilin menghala ke Chemb0ng.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, kenderaan yang dipandu hiIang kawaIan lalu terba.bas masuk ke Iongkang di sebelah kanan. Aklbat kemaIangan berkenaan, mngsa mengalami keced.eraan prah di kepaIa dan disahkan mninggal dunia.

Sementara itu mnjengah ke laman facebook milik ibu arwh berkongsi perasaan rlndu terhadap satu satunya anak yang dimiliki. Perkongsian itu unda.ng sbak ramai.

“Myat mngsa di hantar ke Hspital Rembau untuk pr0ses be.dah s.iasat selepas keputusan uj1an caIitan diketahui. Ke.s disi.asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya di sini hari ini.

Sementara itu, sepupu mngsa, Mohd Khairul Ujang, 32, dari Taman P.edas Indah berkata, ketika kejadian sepupunya itu dalam perjalanan ke sebuah kilang di Chembong bagi menjmput lbunya, Nadia Abu Samah, 40an, yang sudah habis bekerja shif malam.

Menurutnya, sepupunya itu merupakan anak tunggaI dan sangat m4nja dengan ayahnya, Jefri Safar, 50an.

“Arwh anak yang baik.. setiap apa yang ayah dan ibunya kata, dia akan buat. Dalam kejadian ini, arwh terseplt dan dikeIuarkan oleh angg.ota bomba,” katanya.

Salam tkziah, semoga keluarganya tbah dengan kehiIangan anak tersayang. InsyaAllah syurga tempat arwh. Al fatihah.

Sumber: K! ONLINE via dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*