“Bgunlah Syang,”0ksigen lsteri Mkin Kurg Slps Tpksa Lhirkn Ank, Suami M0hon D0a Ramai.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Bgunlah Syang,”0ksigen lsteri Mkin Kurg Slps Tpksa Lhirkn Ank, Suami M0hon D0a Ramai.

Setiap yang berlaku ada hikmah yang tersmbunyi dan tdak diketahui oleh kita. Baik dari kesihatan, rezeki atau apa sahaja.

Bagaimana kita menghadapinya itu yang Allah nak tengok dan ganjarannya pasti besar.

Begitu juga dalam hubungan suami isteri. Kurniaan cahaya mata akan melengkapkan lagi sesebuah keluarga.

Saling melengkapi antara satu sama lain. Namun, jika pasangan kita ditimpa musibah, pasti kita pun turut terasa sakitnya.

Dengan ke.s wbak pndemik ini yang semakin meningkat saban hari, ke.s yang membabitkan ibu hamil p0sitif juga semakin meningkat.

Lebih memiIukan, ibu dan bay1 dalam kandungan turut berislko sehingga ada yang perlu menjalani pembe.dahan melahirkan ba.yi lebih awal dan ibu terpksa ditldurkan.

Moga ada keaja1ban buat isteri.

Menerusi perkongsian seorang suami, Mohd Zulkifli Mohdisa, isterinya Faiqah kini berada dalam keadaan krit1kal. 0ksigen dalam bdan makin menvrun saban hari.

Terdahulu suaminya mengharapkan d0a orang ramai boleh memberi keaja1ban buat isterinya, Faiqah yang kini sedang bertrung nywa dan ditempatkan di lCU setelah disahkan posltif.

Lebih merntun jiwa, disebabkan 0ksigen isterinya turun menddak sehingga terpksa menggunakan mes1n pernfasan dan pemantauan rapi, anak yang berada dalam kandungan juga terpksa dilahirkan awal.

Terpksa 0perate, keluarkan bay1 usia 31 minggu.

Menerusi tumubual oleh portal Pa&Ma, Zulkifli memaklmkan dktor terpksa buat keputusan melakukan pembe.dahan mengeluarkan bay1 walaupun usia kandungan baru 31 minggu. Ini bagi menyeIamatkan kedua-dua nyawa. Kata Mohd Zulkifli

“Sejak isteri ditldurkan dan melalui pembe.dahan, sehingga sekarang keadaannya masih tldak sedar.

“Manakala ba.yi lelaki yang dilahirkan turut berada di NlCU bawah pemantauan dktor kerana pa.ru-pa.runya pun ada jngkitan.”

“Apa yang menyedlhkan, kelahiran ba.yi kedua ini sangat ditunggu-tunggu oleh kami sekeluarga kerana anak sulung adalah perempuan dan kiranya kehadiran ba.yi lelaki melengkapkan kehidupan saya dan isteri. Namun Allah lebih mengetahui segala-galanya,” ujarnya.

Jngkitan di pa.ru2 isteri tervk dan kvman dalam drah tinggi

“Daripada apa yang diberitahu dktor, keputusan untuk tdurkan isteri kerana pa.ru-pa.runya mengalami jngkitan yang agak truk dan kadar jngkitan dalam drahnya juga tinggi.

“Sekarang hanya harapkan d0a daripada orang ramai untuk beri keku.atan isteri kembali smbuh seperti sediakala. Ini saja yang saya harapkan buat masa ini,” katanya.

Tak sampai 36 jam, 0ksigen trun menddak.

Zulkifli memberitahu pada awalnya mereka satu keluarga posltif dan isteri dita.han di wa.d Hspital Sungai Buloh kerana mengndung dan berlsiko.

“Manakala saya dan anak hanya kuarntin di rumah kerana ada apa-apa slmptom dan tak tervk sangat.

“Selepas habis temp0h kuarntin dan keadaan isteri pun dah sihat, dia dibenarkan pulang ke rumah.”

“Lepas dibenarkan keluar hspital, seminggu selepas itu dapat tarikh untuk vksin dan isteri prgi.

“Namun selepas itu dia kembali de.mam dan mvntah2. Saya bawa pergi hspital dan dktor buat pemeriksaan mendapati pa.ru2nya ada jngkitan dan drah dia pun ada jngkitan kvman yang tinggi.”

0ksigen dr0p sampai 51% dalam masa tak sampai 36 jam

“Dalam masa tak sampai 36 jam, 0ksigennya dr0p sampai 51%. Disebabkan itulah dktor terus ambil keputusan untuk tldurkannya dan bersaIinkan awal anak kami.”

Doa orang ramai pengu.at isteri.

Sumber: yntwrk via dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*