Isteri pelakon kerdil Badrol Shah mening gal dun1a akib4t Cv1d var1an D3lta – “Saya perlu kuat demi anak-anak”

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Isteri pelakon kerdil Badrol Shah mening gal dun1a akib4t C0v1d var1an D3lta – “Saya perlu kuat demi anak-anak”

SELEPAS pelawak Shuib kehilangan isteri tercinta, Siti Sarah Raisuddin akibat wabak C0v1d-I9, seorang lagi selebriti iaitu Badrol Shah turut berdepan ujian yang sama apabila isterinya meninggal dunia akibat virus berkenaan.

Badrol atau nama sebenarnya, Badrol Shah Abdul Manan, 39, memaklumkan isterinya, Farah Sheila Mazlan, 37, mening gal dunia pada pukul 1 petang Selasa selepas lapan hari dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (1CU), Hospital Kuala Lumpur.

“Doktor call beritahu isteri sudah mening gal dunia pukul 1 petang Selasa.

“Arwah isteri dijangk1ti virvs C0v1d-I9 varian Delta pada 20 Julai lalu dan sejak itu dia ditempatkan di CAC Titiwangsa sebelum keadaan menjadi lebih teruk sehingga terpaksa dimasukkan ke 1CU HKL.

“Sekarang saya hanya tunggu panggilan doktor bila jenazah isteri akan dilepaskan untuk dikebumikan sebab memang ramai pesakit C0v1d mening gal dunia di situ setiap hari.

“Saya hanya mampu mendoakan isteri dari jauh sebab tidak dibenarkan menguruskan jenaz4h,” katanya ketika dihubungi mStar.

Allahyarham isteri Badrol Shah bersama anak mereka.

Badrol yang juga pelakon kerdil turut menjelaskan Allahyarham isterinya yang merupakan guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat, Kuala Lumpur dijangk1ti C0v1d-I9 ketika berada di sekitar kawasan perumahan mereka di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Desa Rejang, Setapak.

“Arwh isteri dijangk1ti virvs masa keluar rumah nak sampaikan wang khairat kem4tian kepada penduduk perumahan dan lepas itu kami satu keluarga disahkan p0sitif.

“Saya dan anak-anak jalani kuarantin kendiri di rumah sehingga gelang dip0tong pada 1 Ogos lalu.

“Cuma keadaan isteri sahaja yang kritik4l sehingga akhirnya dia menghembuskan nafas terakhir,” ujarnya yang juga merupakan pemegang kad Orang Kurang Upaya (0KU) kerdil.

Sekarang saya hanya tunggu pangilan doktor bila jen4zah isteri akan dilepaskan untuk dikebumikan sebab memang ramai pesakit C0v1d mening gal dunia di situ setiap hari.

BADROL SHAH

PELAKON KERDIL Badrol berkahwin dengan Allahyarham pada 2017 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan seorang anak perempuan, Putri Da’aiyatul Insyirah yang kini berusia dua tahun.

Pasangan ini juga pernah kehil4ngan anak sulung mereka yang keguguran ketika kandungan isterinya memasuki bulan kelima pada tahun 2018.

Tiga anak perempuan hasil perkahwinan pertama Allahyarham kini turut dijaga Badrol iaitu Putri Farah Nordina Dania, 12, Putri Farah Nordina Zawana, 11, dan Putri Farah Norhaziqah, 7.

Badrol bersama barisan pelakon filem Busut Bonang.

“Dalam perkongsian Facebook, saya titipkan kata-kata yang arwah isteri kini dapat kembali bersatu dengan anak sulung kami yang mening gal dunia selepas isteri keguguran pada tiga tahun lalu.

“Sekarang saya perlu kuat demi anak-anak… kalau saya tumbang, pastinya anak-anak pun akan ikut tumbang.

“Sekarang tidak boleh berlakon, saya buat kerja sebagai pemandu Grab… dapat RM20 hingga RM30 sehari pun saya dah bersyukur asalkan dapat beli susu untuk anak,” katanya.

Badrol sebelum ini pernah muncul dalam filem Busut Bonang, Senario Pemburu Emas Yamashita serta drama bersiri One Two Hantu.

Sumber:mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*