‘”Petang semalam kata dah mening g4l, malam tadi kata n4zak pula” -Ini Penjelasan Bad Lepas Ditvduh Meraih Simpati

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

‘”Petang semalam kata dah meningg4l, malam tadi kata n4zak pula” -Ini Penjelasan Bad Lepas Ditvduh Meraih Simpati

Kuala Lumpur: “Petang semalam, doktor menghubungi saya mengatakan isteri sudah meningg4l. Pada malam semalam pula, seorang doktor yang lain pula menghubungi saya dan memaklumkan isteri sedang n4zak dan belum meningg4l dvnia.”

Itu kata pelakon, Bad atau Badrol Shah mengenai keadaan isterinya, Farah Shila Mazlan yang dikhabarkan meningg4l dvnia akib4t C0v1d-I9.

Bad, 39, yang popular menerusi filem Busut Bonang berkata, dia juga keliru dengan tindakan pihak hospital sehingga menimbulkan salah faham kepada banyak pihak.

“Saya tak faham apa yang dilakukan oleh pihak hospital. Apabila dimaklumkan bahawa isteri saya sudah meningg4l dunia, saya kongsikan berita itu di Facebook kerana itu cara untuk maklumkan kepada kenalan-kenalannya.

“Jadi, andai kata ada sesiapa yang mengenalinya atau ada hutang piutang yang belum dilunaskan, mereka akan dapat tahu berita ini.

“Tapi, apabila malam semalam seorang doktor menghubungi dan maklumkan isteri saya sedang naz4k, saya sendiri jadi keliru dan sudah berlaku salah faham,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Bad, apa yang berlaku membuatkannya tr4uma.

“Ada yang cakap saya menipu dan meraih simpati. Bukan itu niat saya. Saya jadi takut sampai sekarang pun saya masih menggeletar.

“Saya hanya sampaikan apa yang dimaklumkan oleh pihak hospital kepada saya. Setiap kali dihubungi, doktor juga berbeza-beza,” katanya.

Bad juga menegaskan bahawa isterinya tidak ham1l seperti yang dihebohkan di media sosial.

“Ramai salah anggap dengan tulisan saya mengenai anak kami di syurga. Saya maksudkan anak kami yang keguvguran ketika berusia lima bulan dalam kandungan pada 2018.

“Bukannya isteri saya sedang meng4ndung sekarang,” katanya.

Difahamkan, Farah yang juga guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat sudah sembilan hari dikomakan di Unit Rawatan Rapi (1CU) Hospital Kuala Lumpur.

Bad sekeluarga termasuk empat anak-anaknya sebelum ini disahkan positif C0v1d-I9 dan sudah selesai menjalani kuarantin di rumah pada 1 Ogos lalu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : hmetro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*