“Ummat Islam Tak Ambil Tahu Isu Pal3stin Hukvmnya Berd0sa, Nabi Muhammad Tak Mengaku Ummat”- Ustaz Adnin

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Ummat Islam Tak Ambil Tahu Isu Pal3stin Hukvmnya Berd0sa, Nabi Muhammad Tak Mengaku Ummat”- Ustaz Adnin

Pendakwah, penulis noveldan penerbit lagu ustaz Adnin Roslan menjelaskan bahawa berd0sa umat islam tidak mengambil tahu kemelut yang meng4ncam negara islam, pal3stin.kata ustaz adnin mengambil tahu tentang peristiwa yang terjadi di pal3stin bukan sekadar membabitkan isu kemanvsian tetapi juga akidah ;sebagai umat islam.

Sahabat sekalian bukumnya berd0sa sebab isu pal3stin bukan sekadar isu kemanvsian tetapi ini adalah isu akidah. Pertamanya, kalau kita tak ambil tahu isu pal3stin nabi muhammad tak mengaku ummatnya.Nabi pernah bersabdah,siapa yang tak ambil tahu urusan umat islam,maka dia bukan di kalangan mereka.makna kalau kita tak ambil tahu tentang urusan saudara kita kat pal3stin kita bukanlah dikalangan umat islam,jelasnya.

Soal Kiam4t

Nasihat saya, elakkan meramal-ramal. Soal kiam4t ni HANYA ALLAH YANG TAHU. Tugas kita? Beramal, berdakwah, beribadah, beri manfaat pada masyarakat, bantu mereka yang memerlukan, tambah ilmu, dan bersiap sedia. Kerana akhirnya, KEM4TIAN itu datang bila-bila masa sahaja. Dan kem4tian itu juga satu kiam4t buat diri kita.

Sumber: majalahharian

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*