Seorang Waliyullah Iaitu Syeikh Niamatullah Khalil Ibrahim Yurt Seorang Ulama Dari Turki Yang Meningg@l Pada Jumaat, 30 Julai 2021

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Seorang Waliyullah Iaitu Syeikh Niamatullah Khalil Ibrahim Yurt Seorang Ulama Dari Turki Yang Meningg@l Pada Jumaat, 30 Julai 2021

Turki – Allahu, diberitakan bahawa telah kembali ke-Rahmatullah Ulama Besar lagi Alim seorang Waliyullah iaitu Syeikh Niamatullah Khalil Ibrahim Yurt seorang Ulama dari Turki yang meningg@l pada Jumaat, 30 Julai 2021.

Banyak jasa serta pergorbanan beliau semasa hidup beliau yang banyak dihabiskan untuk kebajikan ummah khususnya umat islam bumi jepun, china dan juga rusia. Syeikh juga mahir lebih dari 10 bahasa dan telah berdakwah diserata dunia (55buah negara), Diberitakan bahwa lebih dari 30,000ribu orang yang telah memeluk islam asbab dakwah beliau.

Syeikh juga pernah dinobatkan sebagai Tokoh Pendakwah paling unggul di Jepun dan ketika tahun 1981 kerajaan china telah membenarkan permohonan syeikh untuk menyebarkan 40,000ribu naskhah alquran kepada rakyat di beijing ketika itu. Didoakan syeikh ditempatkan bersama-sama orang yanh beriman.

Ameenn..

Sumber:Pencinta ulama akhirat

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*