[VIDE0] Masyaallah, pem3rgian Ulam4k Besar China Diiringi Lautan Manusia

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

[VIDE0] Masyaallah, pem3rgian Ulam4k Besar China Diiringi Lautan Manusia

Suasana akan bertukar s3dih dan suram apabila sese0rang yang banyak berjasa dan disegani 0Ieh ramai pergi menghadap ilahi. Pastinya hil4ngnya sese0rang insan itu, tiada pengganti yang lain.

Telah dikhabarkan bahawa se0rang ulamak besar yang juga merupakan se0rang imam masjid di barat laut China telah p3rgi mengad4p Penciptanya, namun tidak dapat dipastikan bilakah tarikh sebenar beliau mningg4I dunla.

Tular di laman Faceb00k, sebuah rakaman vide0 semasa hari kewafatan se0rang ulama besar yang disegani rata-rata umat islam di Barat Laut China. Vide0 tersebut telah mendapat hampir lebih 7,600 perk0ngsian 0leh warga pengguna Facebook.

Imam di Masjid Dungkwan…

Beliau ialah Dung Kwan Abdullah yang menjadi imam di Masjid Dungkwan di K0ta Xining di China.

Subhanallah, saksikanlah betapa ribuan manusia mengiringi jen4zah yang mulia ini semasa pengebvmiannya. Sudah banyak kisah kisah heb4t seperti ini, apabila mningg4Inya se0rang ulama. Beginilah Allah memuliakan se0rang ulama yang dizahirkan di atas muka bumi lagi.

Sila saksikan vide0 dibawah:

Subahanallah insan terpilih…

Tonton vide0 klik disini

Berduyun-duyung mengiringi jen4zah!

Vide0 berkenaan menunjukkan beratus-ratus umat islam di China, telah datang menziarahi dan mengiringi jen4zah ulama berkenaan ke tnah perkubvran.

Tonton vide0 klik disini

Ramai mengiringi jen4zah Imam Dungkwan!

Dua buah lagi rakaman vide0 pula, menunjukan ramai yang berhimpun dan berebut-rebut untuk memikul ker4nda jen4zah Imam Dungkwan untuk dibawah ke tnah perkubvran untuk dkebvmikan.

Tonton vide0 klik disini

Maklumat lanjut mengenai Imam Dung Kwan Abdullah ini masih lagi kurang pendedahan dan maklumat tentang dirirnya. Marilah sama-sama mend0akan agar r0hnya ditempatkan dalam g0longan yang beriman dan diredhai oleh-Nya.

Kredit:FB Siti Meriam / thekakiviral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*