B3za 25 Thun Buk4n Hal4ngan, Pemuda Bertemu Jod0h Dengan Cikgu SendiriB

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

B3za 25 Thun Buk4n Hal4ngan, Pemuda Bertemu Jod0h Dengan Cikgu Sendiri

Jodoh itu sememangnya rahsia Allah S.W.T. Tiada siapa dapat menduga siapa jodoh kita di masa akan datang dan apabila ia tiba pastinya satu anugerah yang begitu istimewa.

Berjodoh dengan cikgu sendiri

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pemuda apabila bertemu jodoh dengan gurunya sendiri. Hal tersebut dikongsikan oleh satu akuan TikTok menggunakan nama @Samballana_bistro78 apabila memuat naik video rangkuman perkenalan dengan isteri tersayang.Dalam video tersebut, pengguna akaun @Samballana_bistro78 memaklumkan yang dia merupakan seorang pelajar ketika itu dan kerap bergambar dengan guru yang kini isterinya bermula dari tahun 2016.

Selamat bernikah pada 2020

Tak lama selepas itu, dia memberanikan diri mengajak keluar makan sekitar tahun 2018 dan pada tahun 2020, mereka berdua sah bergelar suami isteri.Beza usia 25 tahun

Menurutnya lagi, perbezaan usia mereka adalah 25 tahun dan hal tersebut bukan menjadi masalah buat mereka berdua yang kini bahagia bersama.

“Jem kejap otak aku”

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, akaun TikToknya telah menerima pelbagai komen oleh warganet yang agak terkejut dengan pengakuannya.Walau bagaimanapun, masing-masing mendoakan agar hubungan perkahwinan mereka berkekalan sehingga ke akhir usia dan mengakui bahawa jika sudah berjodoh, pasti tidak akan kemana.

Jodoh tu Allah dah atur

Dah jodoh kanUmur cikgu 25 tahun dia baru je lahir

Mungkin jodoh saya baru lahir

Ada kes mak tak restu sebab beza umur jauh

Jangan gaduh2 dengan cikgu nanti ilmu tak berkat

Sumber: TikTok @Samballana_bistro78 ohmedialcc

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share PageBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*