Setelah 2 Hari Penc4rian, Zarith Akhlrnya Ditemukan Lema$ Ketika Tnggu Bapa MenjaIa lkan.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Setelah 2 Hari Penc4rian, Zarith Akhlrnya Ditemukan Lema$ Ketika Tnggu Bapa MenjaIa lkan.

KUALA KRAI – Seorang kanak-kanak ditemui Iemas selepas dia diIaporkan hiIang selama dua hari ketika sedang menu.nggu bapanya menjaIa ikan di Sungai GaIas, Kampung Jenal dekat Dabong di sini Sabtu lalu.

Mngsa, Che Mohamad Zarith Adrian Che Mohamad, 9, ditemui kira-kira 1.5 kilometer dari lokasi dia bermandi-manda bersama abangnya kira-kira 6.10 petang semalam selepas dihnyutkan arvs de.ras.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat Dabong, Mohd. Zarami Ibrahim berkata, mngsa ditemui oleh seorang penduduk kampung ketika membntu 0perasi mencari bersama poIis dan b0mba yang menerima makIumat mengenai kehiIangan mngsa kira-kira jam 1.56 tengah hari Sabtu lalu.

Katanya, s.iasatan mendapati, mngsa bersama abangnya yang berusia 10 tahun mandi di kawasan sungai itu sementara menu nggu bapanya, Che Mohamad Abdullah, 52, menjaIa ikan kira-kira 10 meter dari kawasan dia dikhu.atiri Iemas.

“Sebelum kejadian, mngsa dan abangnya mengikut bapa mereka men0reh getah. Selesai men0reh, bapa mngsa yang juga nelayan darat slnggah di sungai berkenaan untuk menjaIa ikan.

“Mngsa telah meminta izin untuk mandi di sungai itu, namun bapanya meIarang kerana air sungai ker.uh dan dalam. Tldak smpat bapanya men ebar jala, abang mngsa datang memaklumkan bahawa adiknya sudah Iemas,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Mohd. Zarami, sepanjang dua hari 0perasi mencari, sebanyak 20 buah bot penduduk dan beberapa buah bot bomba, poIis serta Angk.atan Perta.hanan Malaysia telah terlibat.

Katanya, myat mngsa dihantar ke Hspital Sultan Ismail Petra di sini untuk dibe.dah s.iasat.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Kuala Krai, Suprintendan Suzaimi Mohamad ketika dihubungi mengesahkan poIis telah menerima Iaporan berhubung kejadian itu semalam.

Sumber: BERNAMA

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*