‘Ibu T0long Adik’, Anak Secara Tiba-Tiba Buka Mata Dan Pandang Tepat Ke Arah Ibunya Sebelum Pergi

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

‘Ibu T0long Adik’, Anak Secara Tiba-Tiba Buka Mata Dan Pandang Tepat Ke Arah Ibunya Sebelum Pergi

Tiada yang lebih memilvkan hati seorang ibu yang kehil4ngan anak kesayangan di saat anak masih kecil.

Begitulah yang dirasai seirang ibu muda ini yang terpksa menerima ketentuan Il4hi, berplsah dengan anak kecil yang baru berusia dua tahun.

” Ibu tolong adik”. Itu rintlhan terakhlr seorang kanak-kanak berusia dua tahun kepada ibunya sebelum tidak sedarkan diri dan akhlrnya ‘pergi’ menghdap Il4hi di H0spital Kuala Krai semalam.

Kanak-kanak berkenaan, Mohamad Aiman Mukhriz Mohamad Amirul, 2, meninggI dnia pada jam 5.20 petang aklbat k4nser buah pinggng yang hanya diketahui selepas kem4tiannya.

Ibu kanak-kanak tersebut, Emylia Safrina Zakaria, 21, yang tinggal di Paloh, Gua Musang berkata, kejadian berlaku terlalu cepat apabila anak bongsu daripada dua beradik itu dik3san bernfas slngkat kelmarin.

Katanya, dia menelefon Klinik Kesihatan Chiku 3, Gua Musang sebelum jururawat datang ke rumah melihat keadaan Mohamad Aiman Mukhriz lalu memintanya segera membawa kanak-kanak itu ke h0spital.

” Dia terus dimasukkan ke Unlt Rwatan Rapl (lCU) dan imbasan t0mografi berkomputer (CT Scan) pagi semalam mendapati imej seperti ketumbvhan menyebabkannya perlu dirujuk ke H0spital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian.

” Ketika menaiki ambvlans menuju ke HUSM, anak saya semakin t3nat sehinggakan ambul4ns terpksa berp4tah balik ke H0spital Kuala Krai,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian hari ini.

Anak secara tiba-tiba pandang tepat ke arah mata

Katanya lagi, dia kemudian memangku ke rlba anaknya yang mesra dengan panggil Abby itu sambil membisikkan kata-kata sayang dan reda serta menghalalkan susu yang pernah diberikan kepada anaknya itu.

” Ketika itulah Abby secara tiba-tiba membuka mata dan memandang tepat ke arah saya sebelum kemudiannya menghembvskan nfas trakhlr serta pergi menlnggalkan saya buat selama-lamanya.

” Suaranya meminta tolong “ibu tolong adik” kelmarin adalah kali yang terakhir saya dengar.

” Dia minta tolong sebab doktor cucvk tangannya dengan jarvm untuk memasukkan ubat. Saya sudah reda walaupun begitu pantas, dia menlnggalkan kami sekeluarga,” katanya.

Jnzah Mohamad Aiman selamat dikebumlkan di Tanah Perkvburan Kampung Paloh Gua Musang selepas Isyak malam tadi.

Semoga ibu muda ini tabah menerima ujlan ini. Takzlah buat keluarga.

” Anak syurga ALLAH..tunggu ayah ibumu di sana nanti..Aamiin.” tulis seorang warganet.

Sumber:asiakini

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Page

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*