“Syurga Buat Mu Ayh” – Pergi Dalam Husnul Khatimah, Lelaki Mningg4I Dunia Selepas Peluk lsIam

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Syurga Buat Mu Ayh” – Pergi Dalam Husnul Khatimah, Lelaki Mningg4I Dunia Selepas Peluk lsIam

Klang : Bapa kepada Penolong Setiausaha Kehormat PERKIM Cawangan Klang (sister Mitchelle Nur Alya) , telah kembali ke rahmatuIIah pada 6.55pagi 3 Januari 21. Allahyrham Yusof Choo Hock Eng, 71, menghmbuskan nfas terakhir di H0spital Tengku Ampuan Rahimah Klang. Arwh dan isterinya telah memeIuk agama islam sejak beberapa bulan yang lalu, Permerg1annya mengundang kesed1han buat anaknya Puan Mitchelle Nur Alya yang sudah lama memeIuk Islam.

Puan Alya dalam tulisannya,

“Assalamualaikum, Ayah saya Yusof Choo Hock Eng telah kembaIi pada Allah jam 6.55pagi tadi. Setiap yg berny4wa pasti merasai M4Tl, Aku redha dan syukur Allah telah beri ayah saya hidayah untuk mengucap dan pegang kunci dua kalimah syahadah sebelum Allah menjemputnya.”Hujan renyai dari semalam, Alhamdulillah ya robbi, Mohon doa kawan² semua.

Semoga r0h Allahyrham ditempatkan dikalangan orang-orang yg beriman. Salam tkziah kpd sister Mitchelle sekeluarga. Semoga Allah SWT memberi kesabaran kpd sister sekeluarga dalam menghadapi ujiannya Aamiin. Perk0ngsian piIu ini turut dikongsi oleh Mr Wan Cai Official yang dipertanggungjwb untuk urusan jn4zah ayah Puan Mitchelle.

Pengurusan jn4zah golongan muaIaf ini hasil kerjasama UKVJ & PERKIM.

Kami diberi amanah untuk menguruskan jn4zah golongan muaIaf yang juga antara golongan sasaran utama kami. Allahyrham Yusof Choo Hock Eng 71 tahun mningg4I dunia di h0spital Tengku Ampuan Rahimah kerana sak1t tua. Untuk makluman pembaca arwh dan isterinya telah memeIuk agama islam sejak beberapa bulan yang lalu.Tidak sampai setahun lagi suami isteri ini memeIuk agama islam. Kami juga dimaklumkan 3 orang anak arwh telah lama memeIuk agama islam sejak bertahun yang lalu. Sebelum ibu bapa mereka mendapat hidayah untuk mengucap dua kalimah syahadah untuk menjadi saudara baru di dalam agama islam.

PENGAKHIRAN YANG BAHAGIA.

Ini yang boleh saya katakan tentang kem4tian arwh yang kami bantu urus pada petang ini. Dipengakhirannya arwh disemad1kan sebagai seorang muslim, Seperti yang kita sedia maklum. Tiada siapa yang mengetahui tentang kesudahan hidup seseorang seperti yang terjadi kepada saudara baru kita ini.

Jalan cerita pengakhiran arwh pada hari ini sungguh meng1nsafkan, Pengurusan jn4zah arwh berjalan dengan lancar dan mudah biarpun pada awalnya hujan lebat membasahi bumi. Dibantu oleh anak anak dan sahabat dari ngo Perkim Cawangan Klang, Begitu juga sewaktu hendak dikebvmikan.Biarpun keadaan tanah dikawasan sekitar kvbur berlecak, Proses untuk mengebvmikan jn4zah tetap dipermudahkan, Syukur alhamdulillah! Semoga Puan Mitchelle Nur Alya t4bah dengan permerg1an ayah tersayang yang maha esa lebih sayangkan arwh, dia insan terpilih. Alfatihah.

Sumber:facebook

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasihBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*