Wanita Di Landon Ini Mening gal 10 Jam Selepas Peluk Islam. Anak Ris4u Tiada Keluarga Yang Datang Tapi Terkejut Sebaliknya Yang Berlaku

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Wanita Di Landon Ini Mening gal 10 Jam Selepas Peluk Islam. Anak Ris4u Tiada Keluarga Yang Datang Tapi Terkejut Sebaliknya Yang Berlaku

Seorang ibu yang baru masuk Islam telah mening gal dunia. Anaknya mula risau tiada ahli keluarga yang datang untuk tolong uruskan jen4zah, yelah sebab tukar agama. Tapi lepas 10 jam “sesuatu” berlaku yang buat dia terkejut terus terduduk. Ada video. Allahuakbar.

MENING GAL DUNIA SELEPAS 10 JAM PELUK ISLAM

Seorang mualaf yang baru sahaja memeluk Islam mening gal dunia hanya 10 jam selepas menerima Islam. Kedua orang anak lelakinya (juga memeluk Islam) mengeluarkan mesej meminta anggota masyarakat Islam untuk menghadiri pengebumian ibu mereka kerana mereka tidak mempunyai waris Muslim lain dalam keluarga untuk menjemput:

MESEJ KEPADA KOMUNITI ISLAM

“Peng3bumian ibu saya disahkan dilakukan pada 19 Feb (2016) jam 11 pagi. Jalan 57 Elmbridge Hainault, Ilford, IG6 3SW.“Solat Jumaat juga akan dilakukan di tapak itu. “Tolong datang !!! Kerana kami adalah keluarga yang memeluk Islam dan tidak kenal ramai umat Islam untuk menjemput.“Saya ingin untuk ada himpunan besar untuk ibu. Dia memeluk Islam 10 jam sebelum kem4tiannya alhamdulillah.“Tolong sebarkan kepada semua kenalan kamu,” mesej itu berbunyi.

Tidak lama selepas itu mesej tersebut telah dikongsi secara meluas melalui pelbagai medium media sosial.

TERKEJUT DENGAN KEHADIRAN YANG RAMAI

Masyarakat Islam menjawab seruan itu dan jumlah mereka yang datang sangatlah ramai iaitu kira-kira 700-800 orang.

“Alhamdulilah kami baru sahaja solat jen4zah untuk saudara perempuan yang memeluk Islam. Terdapat jumlah sambutan yang sangat baik dari masyarakat. ”

Keluarga itu mengatakan bahawa mereka telah dibanjiri dengan sokongan ramai. Ini benar-benar menunjukkan ikatan persaudaraan yang kuat sesama Muslim.Orang asing sanggup datang ke pengebumi4n seseorang yang belum pernah mereka kenali. Semoga Allah memberikan saudara perempuan kita ini syurga yang tertinggi. Ameen.

Sumber:kisahislam via kongsibomonicko

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*