Selepas 11 Tahun Berjuang, Elyana Bebas K4nser

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Selepas 11 Tahun Berjuang, Elyana Bebas K4nser

Berita baik dikongsikan penyanyi wanita, Elyana atau nama sebenarnya Erneelya Elyana Emrizal pagi tadi berkaitan tahap kesihatannya sangat menggembirakan para peminatnya.

Khabar gembira

Elyana menerusi muat naik di Instagram memaklumkan yang penantiannya selama 11 tahun akhirnya terjawab selepas sel k4nser di badannya sudah tiada.

Lakukan kimoterapi yang ke-5

Menurutnya, perjuangannya selama ini sebagai penghidap k4nser limfoma telah berakhir kerana k4nser telah hilang. Dia akui sangat gembira dan bersyukur kepada Allah S.W.T kerana memberikan kesihatan yang baik kepadanya selepas bertahub-tahun berjuang.

Setakat ini, penyanyi lagu Kalis Rindu terbabit sedang menjalani rawatan kimoterapinya yang kelima dan dilihat tersenyum lebar menerusi posting terbarunya di Instagram. Untuk makluman, Elyana telah mendedahkan dirinya menghidap k4nser limfoma tahap empat pada tahun 2017 di pentas Gegar Vaganza.

Dia yang telah menjadi pejuang k4nser sejak 11 tahun yang lalu jarang menunjukan pend3ritaanya di media sosial dan sering berkongsi perkara-perkara positif agar dapat mengembirakan dirinya dari terus memikirkan tentang kesihatan.

Sumber: Instagram elyanaofficial1 VIA ohmymedia via majalah-harian

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*