Check Dulu Sebelum Guna Helmet, Lelaki Rasa Geli Ketika Tunggang Motosikal Rupanya Ada Lipan Menyorok

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Check Dulu Sebelum Guna Helmet, Lelaki Rasa Geli Ketika Tunggang Motosikal Rupanya Ada Lipan Menyorok

Di dunia ini ada pelbagai jenis serangga, dan diantaranya ada jenis serangga yang berbisa atau boleh menyebabkan kesakitan kepada kita (manusia). Antara serangga yang boleh membuatkan ramai orang takut ialah labah-labah, kala jengking, lipan dan sebagainya.Check Dulu Sebelum Guna Helmet, Lelaki Rasa Geli Ketika Tunggang Motosikal Rupanya Ada Lipan Menyorok – sajagempak.com

Seorang lelaki yang dikenali sebagai Wak Sarep mengalami satu situasi yang mendebarkan dan juga menakutkan apabila berdepan dengan salah satu serangga berbisa.

Seperti yang diceritakan lelaki ini dalam akaun Tiktoknya @waksarepysokan, kisahnya ketika lelaki ni sedang menunggang motosikal selama lebih kurang 40 minit, dia telah merasakan sesuatu yang geli di sekitar kepalanya yang pada mulanya disangkanya sebab rambut.

 

“Masa ride rasa, tapi ingat geli sebab rambut. Berhenti dan check, sekali pandang tak nampak. Rupa-rupanya dia menyorok celah-celah padding helmet. Selak betul-betul baru nampak,” kata Wak Sarep.

Rupa-rupanya, benda yang menyebabkan dia berasa geli ketika memakai helmet bukannya sebab rambut tetapi ada seekor lipan bersembunyi di celah-celah dalam helmet yang dipakainya.

Lelaki ini bersyukur kerana dirinya masih dilindungi dan tiada apa-apa yang tidak diingini berlaku kepadanya seperti kena sengat lipan dan kemalangan dan sebagainya.

Dia berpesan kepada semua rider di luar sana agar mengambil langkah berjaga-jaga agar tidak mengalami nasib sepertinya.

“Hati-hati korang.. Sebelum sarung helmet, check dulu.. Tengah ride, dok geli2 kat telinga pulak..” – Wak Sarep

Dinasihatkan agar semua pengguna motosikal agar periksa dulu keadaan dalam helmet sebelum memakainya kerana takut ada benda atau serangga yang menyorok.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*