Slepas 12 Jam, Akhirnya Jsad Fikri Iemas Semasa Mnyeberangi Sungai GoIok Ditemui.

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Slepas 12 Jam, Akhirnya Jsad Fikri Iemas Semasa Mnyeberangi Sungai GoIok Ditemui.

TANAH MERAH – Seorang lelaki dikhu atiri Iemas semasa menyeberang Sungai GoIok dekat Kampung Jenub di sini selepas bertemu dengan dua rakannya di negara Thailand, pagi semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2 pagi itu, mngsa, Mohd. Fikri Nor Azhar, 22, yang berasal dari Kampung Buyung, Buklt Bunga, Jeli dipercayai Iemas sebelum myatnya ditemui di Sungai Jenub hampir 12 jam kemudian.

Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat Jeli, Mohd. Adni Ibrahim berkata, mngsa dipercayai hnyut dan tenggeIam ketika mengharungi Sungai GoIok yang mem1sahkan Malaysia-Thailand untuk pulang ke rumahnya selepas bertemu dua rakannya di negara berkenaan.

Katanya, kejadian disedari dua rakan yang menghantar lelaki berkenaan di teblng Sungai GoIok apabila mendapati mngsa tenggeIam kira-kira jam 2 pagi.

“Menyedari kejadian itu, dua rakannya meminta bantuan pasukan bomba Thailand untuk mencari mngsa. Namun, kita berge gas ke lokasi sebaik menerima panggilan daripada pihak poIis kira-kira jam 7.47 pagi,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurutnya, Pasukan PenyeIamat Di Air (PPDA) bomba dari baIai Pengkalan Kub0r dan PengkaIan Chepa turut membantu 0perasi mencari mngsa sebelum dia ditemui enam meter dari lokasinya Iemas kira-kira jam 1.15 petang.

“Mngsa kemudian dibawa naik ke teblng sungai sebelum myatnya diserahkan kepada poIis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Salam tkziah buat keluarga Mohd Fikri Nor Azhar. Smoga tabah atas kehiIangan insan tersayang. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*