Kanak-Kanak Jual Surat Khabar Tertidur Ketika Menanti Pelanggan (Video)

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Kanak-Kanak Jual Surat Khabar Tertidur Ketika Menanti Pelanggan (Video)

Tular di media sosial Instagram berkenaan seorang budak lelaki menjual surat khabar didakwa keletihan dan tertidur di hadapan pintu masuk sebuah pusat beli-belah semasa sedang mencari rezeki. Terlihat daripada video yang tersebar itu, kanak-kanak tersebut memakai jaket dan surat khabar yang dijualnya berada di pangkuannya ketika dia sedang tertidur lena.

Di sebelahnya pula, terdapat sebungkus makanan ringan yang besar, yang kemudiannya dimakannya sejurus selepas dia terjaga dari tidur. Dalam video tersebut, terdapat seorang lelaki berpakaian hitam dengan seluar pendek menghampiri kanak-kanak itu. Lelaki tersebut kemudiannya telah memberikan budak itu beberapa keping wang sebelum mengusap kepala kanak-kanak berkenaan.

Selepas kepalanya diusap, kanak-kanak itu telah terjaga dan melihat lelaki yang membantunya berjalan pergi. Dia pun mulai sedar, kemudian memasukkan wang tersebut ke dalam poket jaketnya. Kerana sudah terjaga, kanak-kanak tersebut mulai makan makanan ringan yang berada di sebelahnya, sambil menoleh ke kiri dan kanan menunggu orang untuk membeli surat khabar yang dijualnya.Video dan kisah kanak-kanak itu pun lantas menjadi tular di media sosial. Sehingga kini, ianya telah mendapat lebih 6 ribu tanda suka. Menjengah ke ruangan komen, ramai warganet yang melihat perkongsian itu juga menyatakan rasa hiba dan kesian terhadap kanak-kanak tersebut. Ada juga yang turut mendoakan kanak-kanak itu.

“Sekurang-kurangnya saya tidak boleh berhenti menangis melihat kanak-kanak pada waktu malam masih berada di jalanan kerana terpaksa mencari duit…manakala kanak-kanak lain berada di rumah pada waktu malam dengan suasana selesa, perut kenyang, sedia untuk tidur bersama dengan selimut hangat”.

“Saya terus mengalirkan air mata. Disebabkan keadaan yang memaksa budak ini untuk berjualan, baya anak saya ni. Semoga kamu akan berjaya ya nak dan buat anak saya juga, semoga berjaya jika sudah dewasa nanti. Aamiin”.

Sumber:siakapkeli

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot ComBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*