5 SekeIuarga Berteduh Tepi Kontena Selepas DihaIau Dari Rumah Sewa

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

5 SekeIuarga Berteduh Tepi Kontena Selepas DihaIau Dari Rumah Sewa

PUCHONG – Lima sekeIuarga berteduh berbumbungkan kanvas bersebelahan sebuah kontena usang sejak dua minggu lalu selepas dihaIau dari rumah sewa.

Lembaga Zakat Selangor (LZS) menerusi kemas kini di Faceb0ok berkata, kisah keIuarga tersebut yang tinggal di kawasan semak dimaklumkan ketua kampung Kampung Tengah sebelum pegawai LZS turun menghulurkan bntuan.

Menurutnya, keIuarga tersebut hidup susah selepas ketua keluarga dibu4ng kerja sehingga tdak mampu membayar sewa rumah.

“Ketika kami cuba dekati keluarga ini, jelas kedengaran anak2 kecil ini mnangis sebab keadaan sekitar tidak selesa dan kerap mengadu gatal dig1git nyamuk.

“Tanpa menunggu lama kami terus carikan rumah untuk mereka bermalam dan alhamdulillah ada sebuah rumah yang kosong boleh disewakan. Kami ada bekalkan juga alat keperluan asas dan kelengkapan untuk tidur pada keIuarga ini,” menurut perk0ngsian di Faceb0ok LZS pada Ahad.

Katanya, LZS akan menanggung kos sewaan rumah tersebut dan keperluan lain akan disalurkan setelah beberapa dokumen lain diperoleh.

“Buat sementara ini, kami hanya harapkan mereka sekeluarga dapat tidur dengan nyaman tanpa ada sebarang nyamuk yang gigit anak-anak kecil ini. Insya-ALLAH

“Terima kasih kami ucapkan buat penduduk Kampung Tengah kerana kerjasama kalian memberi maklumat terus pada LZS,” katanya.

Sumber: imediaviral

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*