[VIDEO] USTAZ KAZIM KENA KEC4M TERUK, DITUDUH TAK SIMP4TI KEM4.TIAN TANGMO… TEGUR SEBAB SY1RIK, DATUK GATAI PUN 0RANG MENGATA!

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

[VIDEO] USTAZ KAZIM KENA KEC4M TERUK, DITUDUH TAK SIMP4TI KEM4.TIAN TANGMO… TEGUR SEBAB SY1RIK, DATUK GATAI PUN 0RANG MENGATA!

TIND4KAN pencer4mah bebas Datuk Ustaz Kazim Elias menegur sikap segeIintir pihak yang berIebihan dalam memberi perhatian mengenai kem4 tian pelak0n Thailand, Tangmo Nida mengundang rasa kurang senang netizen di laman s0sial.

Gara-gara teguran itu, Ustaz Kazim berkata dia menerima kec4man heb4t netizen sehingga ada yang menuduhnya tiada rasa simpati atas kem4 tian aktres berkenaan.

Tampil menjeIaskan maksud ceramahnya itu, Ustaz Kazim, 49, memberitahu dia bersuara mengenai isu ini kerana ada segeIintir mereka mempercayai beberapa perkara yang b0Ieh menjerumus ke arah menyekutukan Allah SWT.

“Saya nampak kita dah berIebih-lebihan, itu sebab saya tegur. Memang la kita simp4ti, memang la kita kasihan dengan apa yang berlaku tapi meIampau-Iampau sampai jadi penyi4sat persendirian, Ieka dalam kes4maran.

“Kedua saya tegur sebab sampai ada percaya satu bom0h perempuan yang dir4suk r0h si m4 ti kononnya. Fasal apa kita nak percaya, benda tu sy.irik! Itu sebab saya tegur… dah orang hentam saya bertaIu-taIu dan kata tak ada simp4ti. Siapa yang tak simp4ti?

Ustaz Kazim terpksa tegur dalam cer4mah.

“Kita ada simp4ti, tapi nak doakan keampunan dia tak b0leh, dia bukan agama kita. Nak d0akan Allah cucuri rahmat ke atas dia pun tak b0leh, dia bukan Islam… hanya ucap takziah sajalah kepada keluarga dia,” katanya.

Ustaz Kazim menjeIaskan mengenai perkara itu menerusi rakaman pendek siri cer4mahnya yang dimuat naik di Instagram pada Khamis.

Kita tuduh 0rang sana, orang sini… sampai tak masak kerana men4ngis, itu yang saya tanya yang meninggaI ini anak saudara kamu ke men4ngis teruk sangat?

Sebelum ini, menerusi ceramah berlainan Ustaz Kazim berkata ada banyak lagi perkara lain yang b0leh dibincangkan seIain ke s kem4 tian Tangmo, tambahan pula umat Islam bakaI menyambut bulan Ramadan tidak Iama lagi.

Bagaimanapun tegvran itu kurang disenangi dan menjadi perdeb4tan netizen yang meng4nggap Ustaz Kazim tidak berperikem4nusiaan dan tiada rasa simp4ti terhadap ke s kem4 tian aktres berusia 38 tahun itu.

“Kita tuduh 0rang sana, orang sini… sampai tak mas4k kerana men4ngis, itu yang saya tanya yang meninggaI ini anak saudara kamu ke men4ngis teruk sangat?

Kem4 tian Tangmo jadi perbuaIan h4ngat netizen di Malaysia.

“Sampai suami tulis (status) wahai isteriku, ku rindu masakanmu. Fasal tak mas4k duk bincang kes pembu n0han ini. Kita pun tak tahu cerita sebenar duduk diam sahaja sudah,” ujarnya.

Bukan itu sahaja, Ustaz Kazim berkata ada beberapa nama selebriti tempatan yang tiada kena mengena dengan ke s kem4tian ini turut menjadi perbualan netizen di laman s0sial.

Ini selepas timbul beberapa cadangan mahu menerbitkan filem mengenai kem4 tian Tangmo Nida.

TONTON VIDEO CERAMAH INI!

“Kemudian b0leh pula bagi cadangan nak buat filem, cari pelak0n siapa yang sama muka. Siapa nak jadi mngsa, pembantu dia, bek4s suami dia, kekasih dia dan siapa jadi datuk gataI tu.

“Akhirnya 0rang duk ku tuk pula nama (pelak0n) cadangan datuk gataI tu. Tak fasal-fasal kita berdosa pula dengan hamba Allah itu. Adakah kita saja-saja nak tambah d0sa free?

“Memadailah kita serahkan pada pihak berkuasa negara mereka. Pandai-pandai la mereka, kita duduk negeri lain,” katanya.

Untuk rek0d, m4 yat Tangmo dijumpai oleh pasukan penyelamat tempatan selepas hiIang pada 26 Februari selepas tiga hari hiIang dipercayai Iemas.

M4yatnya ditemui terapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibuls0ngkram Pier, Nonthaburi, Bangk0k, kira-kira 1 kil0meter dari l0kasinya terj4tuh.

Sumber : mstar

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*