“Arwh Anak Yang Baik”- M4ut DibeIasah Kerana RM4, Bapa Reda KehiIangan Anak

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Arwh Anak Yang Baik”- M4ut DibeIasah Kerana RM4, Bapa Reda KehiIangan Anak

Seorang bapa reda dengan pemerg1an anak lelakinya yang mninggaI dunia disy4ki akibat dibeIasah rakan senior di sebuah kompleks rumah ank yatim dan milskin di Kuantan dalam kejadian petang Ahad lalu.

Menerusi laporan Utusan Malaysia, Qurbani Azhar Rahimi bersyukur apabila urusan pngebumian anknya arwh Muhammad Hafdan berjalan lancar di Tanah Perkburan Islam Kampung Gelugur petang tadi.

Untuk makluman, kanak-kanak berusia 11 tahun itu dipercayai telah disepal4k, dicek1k dan dihmpas ke lantai oleh rakannya kerana disy4ki mengambil duit sebanyak RM4.

“Sebagaimana yang telah diberitahu, saya reda dengan segalanya. Untuk pihak kompleks dan rakan-rakan mngsa, saya memohon agar diberikan kemaafan buat arwh sekiranya arwh ada melakukan sebarang kesiIapan.

“Memang sangat merasai kehiIangan arwh kerana dia seorang yang baik, mendengar kata dan bertanggungjawab,” kata bapa berusia 40 tahun itu.

Sementara itu, menerusi laporan berbeza, saIah seorang ahli keluarga mngsa Faridah Latif mended4hkan bahawa arwh Muhammad Hafdan pernah bercerita dihutang oleh rakan-rakannya.

“Namun ibunya sering meminta arwh agar tidak berkira dan menghaIalkan sahaja hutang rakannya itu. Sejak itu arwh sering memberitahu…

“…dia menghaIalkan semua hutang rakannya kerana dia mahu bantu rakannya dan masuk ke syurga,” kata Faridah menyifatkan arwh tidak pernah berkira dengan rakan-rakannya.

Ketua PoIis Daerah Kuantan, Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata, svspek direm4n tujuh hari hingga 27 Mac ini dan sias4tan dijalankan di bawah Sksyen 302 Kanun Kesksaan.

Sumber: Utusan Malaysia (Norhafizan Zulkifli) [1] & [2]

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*