Lama Menyepl,Eja Ten4ng Di Usia 50 Tahun Lebih B4nyak Manfaatkan Masa Yang Terslsa Bers4ma Pencipta, Svami & Anak

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Lama Menyepl,Eja Ten4ng Di Usia 50 Tahun Lebih B4nyak Manfaatkan Masa Yang Terslsa Bers4ma Pencipta, Svami & Anak

Pasti ramai peminat drama dan seni tanah air merindui lakonan dan wajah penuh kelembutan milik pelakon cantik, Siti Shahrizah atau lebih dikenali sebagai Eja.

Kelibat terakhir Eja di layar perak adalah menerusi drama Seputih Qaseh Ramadan pada tahun 2006 bersama pelakon Arash Mohamad dan Ifa Raziah.

Eja mula memperlahankan penglibatan nya dalam dunia seni selepas dia dikurniakan cahayamata apatah lagi selepas dia berhijab.

Dalam satu temubualnya bersama majalah Nona, Eja meng4kui walaupun hidupnya penuh glamor, dirinya benar-benar rasa sunyi dan sepi dan mungkin sebab itu Allah sedang mendidiknya untuk melepaskan cinta dunia.

Maka sebab itu dia lebih suka bersendiri jauh dari dunia glamor yang pernah dikecap dahulu.

“Memang ada mendengar kata-kata kecil saya sudah tidak mahu bergaul lagi atau sudah sombong. Saya bukan begitu, sebenarnya mahu betul-betul manfaatkan masa yang bersisa dengan Pencipta, suami dan anak.”ulas Eja.

Akui Eja, sejak bergelar ibu, tumpuan terhadap anak, Nur Eishal bukan sekadar 100 peratus bahkan lebih daripada itu terutamanya apabila Nur Eishal sudah memasuki alam persekolahan pada tahun 2016.

Demi memastikan anak tersayang menerima didikan sebaiknya, Eja sanggup tidak menerima sebarang tawaran berlakon dan tidak terlibat dengan apa-apa aktiviti.

Eja yang kemunculannya mula dikenali menerusi game show, Roda Impian,pernah juga membintangi beberapa filem antaranya Bilut, Sara, Anak Mami the Movie, Eja cukup sinonim dengan watak wanita Timur yang sarat kelembutan dek kerana wajah ayunya dan tutur kata yang sopan.

Sepanjang lebih dua dekad bergelar anak seni, Eja yang juga isteri kepada usahawan Mohd Silahuddin Jamaluddin turut pernah menggondol anugerah Pelakon Wanita Terbaik menerusi filem Janin dalam Festival Filem Malaysia (FFM 24).

Berusia 50 tahun pada 18 Januari lalu, Eja memanjatkan kesyukuran apabila diberi kesempatan oleh Allah SWT untuk menuntut ilmu agama.

Malah Eja beruntung kerana rakan-rakannya juga ada menganjurkan private usrah di rumah.

“Bila kita sudah ada ilmu… segala tindak tanduk kita, perkataan kita itu sudah ada asas.

Maknanya tindak-tanduk dan kata-kata kita tu menunjukkan orang yang sudah berilmu.”

Mengulas lanjut mengenai peranan seorang wanita Muslimah, Eja berpendapat,

“Kalau dilihat, untuk seorang wanita kalau jadikan diri kita sebagai wanita Islam untuk masuk syurga itu sangat mudah dan berkeluarga itu adalah salah satu daripada jihad kita dan membuat kerja rumah itu juga adalah jihad kita dan pahala kita sangat besar di situ.

Bagi saya sendiri, saya tak tahu itu semua. Kalau tahu.. saya beranak banyak,” selorohnya.

Mengintai laman media s0sial Eja, sememangnya wanita anggun ini jarang mengemas kini perkembangan terbaharu mengenai dirinya.

Kebanyakan posting Eja lebih berkisar kepada kehidupan Nur Eishal dan perkara-perkara yang berbentuk nasihat atau islamik.

Semoga Eja sentiasa berada dalam keadaan sihat di samping keluarga tersayang dan sentiasa dalam rahmat yang maha Esa.

Sumber:iMuslimNetwork

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*