Bapa TunggaI Ini Terp4ksa Berhenti Kerja Dan Mengem1s Di Tepi Jalan Membawa Anak KeciI Undang Seb4k Ramai

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Bapa TunggaI Ini Terp4ksa Berhenti Kerja Dan Mengem1s Di Tepi Jalan Membawa Anak KeciI Undang Seb4k Ramai

Disaat kita merasakan diri kita svsah, hakikatnya di luar sana masih ramai lagi yang terpaksa mengik4t perut dan mencari rezeki siang malam hanya untuk sesuap nasi.

Baru-baru ini di Facebook, seorang pengusaha spa kecantikkan menerusi Facebook dengan nama akaun, Wan Aisyah Aisyahh, telah berkongsi mengenai kisah seorang bapa tunggal bersama anak kecilnya.

Setiap hari, dia melihat bapa bersama anak kecilnya duduk di kawasan kedai meminta sedek@h, membuatkan wanita itu ingin mengetahui apakah yang berlaku terhadap dua beranak tersebut.

Isteri dah lama meninggaI

Di dalam entrinya, wanita itu yang meny4pa diri sebagai Kak Cah, sempat berkongsi intipati perbualannya bersama dengan bapa tersebut. Difahamkan, isteri lelaki itu telah meninggaI dunia sejak anaknya baru dilahirkan.

Bapa tunggal yang sebelum ini membuat kerja pemasangan wayar, kini terpksa berhenti kerana setelah isterinya meninggaI tiada siapa yang dapat menjaga anak kecilnya itu.

Sewa bilik untuk bermalam sahaja

Malah, bapa tunggal itu hanya mampu sewa bilik untuk bermalam sahaja kerana tiada wang. Kasih4n melihat nasib bapa dan anak kecil yang terpaksa tidur di jalanan.

Wanita itu telah menawarkan kerja kepada bapa tunggal tersebut untuk membuat drill, dengan niat untuk membantu agar beroleh wang untuk mengisi perut.

Jangan mudah mengh4kimi orang

Status tersebut kini telah mencvri perhatian ramai, dan telah mendapat 6 ribu perkongsian di Facebook. Rata-rata netizen meluahkan rasa simp4ti terhadap nasib bapa tunggal itu dan anak kecilnya.

Kita tiada di tempat individu terbabit, jadi j4nganlah kita mengh4kimi apa yang berlaku ke atasnya. Diharapkan, ada jalan buat bapa tunggal ini mengubah nasib hidupnya.

Hidup ini ujian, semoga ayah dan anak ini tabah

Mari saya jaga anak itu

Sumber: soyalemon

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*