“Ibu Datang… Balik Rumah Bawa Ayash Tapi Diam” – Ariq Matin Anak Ke-3 Shuib Mimpi Arw4h Ibunya

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

“Ibu Datang… Balik Rumah Bawa Ayash Tapi Diam” – Ariq Matin Anak Ke-3 Shuib Mimpi Arw4h Ibunya

Itu antara cerita dari mulut cahaya mata ketiga Allahyarhamah Siti Sarah Raissuddin dan Shuib Sepahtu iaitu Ariq Matin yang baru berusia enam tahun.

IBU datang… balik rumah bawa Ayash.

Itu antara cerita dari mulut cahaya mata ketiga Allahyarhamah Siti Sarah Raissuddin iaitu Ariq Matin yang baru berusia enam tahun.Tadi masa mandikan Matin, tiba-tiba cakap dia mimpi ibu.

“Saya cakap (dalam hati)… ala mak seronoknya, aku ni minta (mimpikan arw4h) tak dapat-dapat.

“Matin cerita lagi… mimpi ibu datang balik rumah bawa Ayash. Bagi Matin pegang Ayash, Tapi ibu diam je tak cakap apa-apa,” kata Shuib.

Shuib berkongsi tentang kejadian berkenaan pada majlis tahlil dan bacaan Yasin untuk arw4h Siti Sarah pada Khamis malam.Akui ‘cembµru’ mendengar cerita Matin, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad, 37 tahun, berkata dia sempat berpesan kepada anaknya itu andai kejadian mimpi itu berulang lagi.

Saya beritahu dia, nanti kalau Matin mimpi lagi, beritahu ibu tolonglah masuk dalam mimpi daddy… rindµ sangat nak jumpa dia.

Sebenarnya sejak Isnin saya berdoa minta sangat-sangat untuk jumpa dia dalam mimpi.

“Tapi dia tak nak datang… rupa-rupanya Allah salurkan melalui orang lain,” katanya.Dalam pada itu Shuib berkata dia juga menerima mesej daripada seorang wanita yang mengakui turut bermimpi melihat arw4h isterinya.

Ada seorang hamba Allah WhatsApps saya, orang yang mesej tu cakap… saya mimpikan arw4hh pada Selasa malam. Saya tak cerita pun dekat suami lagi. Tapi nak cerita dengan Shuib dulu.

Dia cakap… Ya Allah saya terkejµt sangat, saya mimpi Sarah menyanyi depan ramai orang.

“Saya tak pasti kebetulan ke apa, tapi ramai sangat tengok Sarah meny4nyi… performance dia hebat betul,” demikian menurut Shuib seperti yang diceritakan wanita berkenaan kepadanya.Akhir sekali,Siti Sarah menghembµskan nafas terakhir pada pukul 5.13 pagi 9 Ogos lalu di Pusat Perµbatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akibat C0v1d-19.

Selain Ariq Matin, Allahyarhamah meninggalkan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

 

Untuk rek0d, Ayash dikeluarkan dari kandungan Siti Sarah melalui pembeda4an yang diadakan pada 6 Ogos lalu.

Sumber mstar.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot ComBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*