Pihak Sekolah Mohon Maaf Selepas Pelajar Masuk ICU Kerana Did3nda “Lari 30 Pusingan Gelanggang Bola Tampar” Pakai Pelitup Muka

Join Telegram Taman Ilmu Di Bawah

Telegram

Pihak Sekolah Mohon Maaf Selepas Pelajar Masuk ICU Kerana Did3nda “Lari 30 Pusingan Gelanggang Bola Tampar” Pakai Pelitup Muka

Seorang pelajar tingkatan tiga sebuah sekolah swasta di Kulai, Johor memerlukan rawatan di hospital selepas dis3rang palpitasi akibat guru pendidikan jasmaninya didakwa menden.da seluruh kelasnya berlari 30 pusingan gelanggang bola tampar sekolah dengan memakai ‘face mask’.

Difahamkan, murid-murid di kelas itu diden.da kerana tidak menyiapkan kerja rumah. Hantaran itu tular dan netizen meng3cam guru dan sekolah itu. Selain itu, hantaran tersebut juga menc3tuskan perd3batan mengenai hu.kuman fizikal terhadap pelajar sekolah.

Foto: China Press

Susulan itu, Pengetua sekolah, Ng Fui Choo mengakui guru pendidikan jasmani itu telah melakukan kesil4pan dan ibu bapa kanak-kanak perempuan tersebut telah menerima permohonan maaf daripada guru itu selepas mereka datang berjumpa pengurusan sekolah hari ini.

Pihak sekolah juga meminta ibu bapa pelajar tersebut untuk menghantar laporan kesihatan kepada mereka agar keadaan pelajar itu dapat diawasi. Pelajar tersebut juga dibenarkan untuk menggunakan lif sekolah, dan tidak perlu menggunakan tangga untuk ke kelas agar keadaan j4ntungnya tidak mel4rat.

Sumber: Mothership, China Press / MH

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Ambil Tahu Dot Com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*